OURGROUND
No Comments

Lekker weertje voor een op-en-neertje

In een stad waar daten maar lastig is en men zijn of haar bewondering voor iemand liever wel onder stoelen of banken steekt, ben ik soms gewoon toe aan een beetje onomwonden sjans. Begrijp me niet verkeerd, daarmee bedoel ik niet dat ik graag door jan en alleman allerlei oneerbare voorstellen naar mijn hoofd geslingerd wil krijgen (lees onze disclaimer). Als dat het zou zijn kan ik mijn hart ophalen in de Korte Leidsedwarstraat. Nee, wat ik bedoel is gewoon die onschuldig soort sjans die vroeger bestond toen de lucht nog schoon was en seks nog niet zo openlijk door Rihanna werd gepromoot. Lastig, want hoe vaak zeg je nou zelf tegen iemand dat hij/zij er mooi uit ziet, een goede uitstraling heeft of het verdomd goed doet op die veel te hoge hakken/strak gesneden pak? Ik niet al te vaak. Misschien kijk ik niet altijd even uitnodigend (quilty). Of drukt de invloed van onze geëmancipeerde beha’s-nergens-voor-nodig moeders te zwaar op onze uitstraling. Maar complimentjes zijn toch eigenlijk gewoon leuk?

Daarom houd ik dus van bouwvakkers (en parkeerbeheerders, vuilnismannen, de even uit zijn rol vallende politieagent en andere mannen met een publieke functie die je vaak buiten overdag tegenkomt). Het is best leuk als je als vrouw langs een bouwplaats loopt en er klinkt een zware basstem vanuit die put met teksten als “Zóhó, dat mag er zijn hoor, heb je dat gezien! Goedemorgen hoor!” Van de week klonk er een melodieus “Zijn het je ogen?” vanaf de ladder, en nee dat was geen meezingen met de radio. Ook inkoppertjes als “Ben je mij aan het smsen? Dan moet je wel mijn nummer hebben hoor!” kunnen mijn dag maken. Tja, je haat het of je houdt ervan maar ik val in de laatste groep. Ik moet er standaard om grinniken als een bakvis!

Gewoon een complimenteus gebbetje kan iedereen wel eens gebruiken toch? De mooiste opmerking die ik ooit heb gehoord (helaas niet tegen mij) was “Hey dame, lekker weertje voor een op-en-neertje toch?” uit de mond van een ouder maar zeker niet minder vrolijk heerschapje. Hij bedoelde er verder niks mee maar het moest hem blijkbaar van het hart. Heerlijk, daar kon ik de rest van de week van nagenieten.

Soms observeer ik vrouwen die een beetje sjago gaan doen zodra zij sjans hebben van het bovenstaande soort. Of erger nog, die doen alsof ze het niet hebben gehoord terwijl iedereen kan zien dat ze niks aan hun oren mankeren. Uitingen van lof (want zo moeten we dat zien vind ik) zijn leuk. Daar hoeven we heus niet zo ongezellig over te doen dames van Amsterdam!

Wat: sjanserietjes in de openbare ruimte
Waar: overal waar we komen
Waarom: omdat je als vrouw vrijwel altijd mooi gevonden wordt en wij dat eens moeten snappen
Website: zijn het je ogen – Koos Alberts

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top