OURGROUND

Top 3: gekke dingen die Amsterdammers doen als het lente wordt

Het was me de omschakeling wel: vrijdagnacht stond ik nog sneeuwballen te gooien in de Zwitserse bergen en de dag erop reed ik zonnig Nederland tegemoet. De Lente is duidelijk begonnen en dat betekent dat m’n thermo ondergoed weer een jaartje vakantie mag vieren in de kast en de espadrilles weer zomer-klaar gemaakt kunnen worden.

Amsterdam summer

Afgelopen weekend kroop heel Amsterdam uit z’n schulp. Terrassen puilden uit en de witte armen met daarop nog een klein wintervachtje staken weer uit de korte-mouwen-shirts, terwijl het -zon en al- toch maar 13 graden was. Typisch. Want een doorsnee Spanjaard zou met deze temperaturen nog volle bak met zijn winterjas aan voor de openhaard liggen. Wat is dat toch, met ons Hollanders? We veranderen in een stel zotten als het gaat om de Nederlandse Lente. Vooral Amsterdammers doen soms krankzinnige dingen wanneer de zon ons ook maar éven begroet. Hierbij een top 3 met de raarste dingen die we dan doen:

1. Op teenslippers de sloep schrobben

Menig trots bootbezitter trok zijn of haar showpony dit weekend weer uit de stal. En deze mag zijn debuut natuurlijk alleen maken als ie brandschoon is. Bibberend keek ik afgelopen zondag naar de dappere dodo’s die op teenslipper en in bermudabroek het ijskoude water uit de gracht schepten om zeker te zijn van een frisse start. En een fikse blaasontsteking.

sloep

2. Net doen alsof het 30 graden is op het terras

En dan vooral om 6 uur ‘s-avonds. Gekkenwerk, als je het mij vraagt. Een ijzig windje en een flauw zonnestraaltje kon het Amsterdamse volk er niet van weerhouden te blijven zitten totdat de schijn echt niet meer kon worden opgehouden. Misschien kwam het door mijn eigen verkoudheid, maar ik blijf totdat de temperaturen het écht toelaten, warme chocomel drinken onder de heater. Liefst achter glas. 

de-pijp

3. BBQ-en in het park

Het BBQ seizoen mag officieel als geopend verklaard worden als de eerste rookpluimen zich boven de parken vormen. Wauw, respect voor alle lui die afgelopen weekend de koude grond en venijnige windhozen doorstonden. 

IM000145.JPG

Dit ietwat ongeduldige gedrag mag dan wat geforceerd aanvoelen, het tovert toch een lach op mijn gezicht. Hoe gek we ook zijn, het betekent maar één ding: binnenkort zindert de stad weer van de hitte, parkfeestjes en festivals, oftewel SUMMER IN THE CITY.

Wat: de Amsterdamse Lente
Waar: all around town
Waarom: we gek zijn op de zon
Website: summer in the city

 

About the author:
Has 100 Articles

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top