OURGROUND
No Comments

“We leven nog en ik ben (nog) niks verloren”

Ik ben een chaoot in hart en nieren. Ik doe van alles door elkaar, heb een minimale concentratieboog en als ik praat dan ga ik van de hak-op-de-tak. Het is dan ook een wonder dat het me nog wel lukt om een leesbaar verhaal op papier te krijgen. Alhoewel ik moet toegeven dat het vooral door het kritisch nakijken van mijn taalpuristKosjekomt dat jullie (hopelijk) mijn teksten begrijpen. Maar goed, we dwalen af! Ik ben dus een chaoot en raak van alles kwijt. Dit jaar is dat tot nu toe: portemonnee, tas, telefoon, allerlei kleding (lees je dit en ligt er iets van mij in je kast, please let me know) en mijn paspoort.

Ja, inderdaad. Mijn paspoort. Het zit zo: begin maart was ik op vakantie in het fantastische land Brazilië. Volgens sommigen super gevaarlijk, maar mij leek het vooral een mooie feest- en surfbestemming. Zeker aangezien het carnaval was begin maart. En voor een paar dagen carnaval ben ik wel te porren, al helemaal als dat in de stralende zon plaatsvindt. Bij aankomst in Brazilië poste ik vrolijk (gehuld in mijn glitter-mini-jurk met bijpassende hoofdtooi) op mijn Instagram: “We leven nog en ik ben (nog) niks verloren! Klaar voor Carnaval in Brazilië!”. Ik kreeg wat likes en een comment van een meisje die ik niet kende: “You lost your passport? I will leave it at the consulate”. Oh nee, het zal toch niet weer? Ja, helaas wel. Ik moest via een vreemde erachter komen dat ik mijn paspoort was verloren op de eerste dag in Brazilië. Een gevalletje van ‘lekker bezig zijn’.

Het moge duidelijk zijn, als chaoot is het verstandig om actief te zijn op Social Media zodat iedereen je kan traceren zodra ze iets van je gevonden hebben. Maar er is meer! Sinds kort heb ik ook het Amsterdamse bedrijf iLost ontdekt. iLost is een zoekmachine van verloren voorwerpen. Op een Google-achtige manier typ je simpelweg in wat je kwijt bent en vervolgens wordt een rits zoekresultaten getoond. Het aantal resultaten is afhankelijk van wat andere mensen of bedrijven aan gevonden voorwerpen uploaden op de site. Op dit moment is het aanbod gevonden voorwerpen nog wat summier. Echter heeft de website ontzettend veel potentie! Dus hierbij aan iedereen het verzoek om vooral alles wat je vindt te uploaden! Alle chaoten in Amsterdam zullen je dankbaar zijn!

Wat: iLost, de zoekmachine voor gevonden voorwerpen
Waar: gewoon digitaal
Waarom: help een chaoot uit de brand!
Website: ilost.nl

Tagged with: , ,
About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top