OURGROUND
2 Comments

Lieve, oneerlijke gemeente Amsterdam

Het leven in Amsterdam is mooi maar oneerlijk. Mooi omdat we de grachten hebben, de wallen en genoeg etablissementen om laag te gaan. Oneerlijk omdat dit mooie leven zo vreselijk bruut verstoord wordt door de hoeders van de wet. En ik doel niet op stoere politiemannen die echte boeven vangen, want die zijn nodig, begrijp me niet verkeerd. Ik richt mij nu op de lulletjes die ons burgers het leven op totaal onnodige wijze zuur maken middels het uitschrijven van de meest mierenneukerige boetes. Zijn de dames en heren van de stadswacht soms altijd met het verkeerde been uit hun éénpersoonsbed gestapt? Of zegt het feit dat ze in een éénpersoonsbed slapen al genoeg?

Hoe dan ook, de boetes die ik en de mensen om mij heen soms in hun gezicht gedrukt krijgen slaan voor 99% op kaas. Ik zal een recent voorbeeld geven. De altijd alerte mensen van de parkpolitie (of hoe die lui zich tegenwoordig ook noemen) hebben laatst namelijk in het door mij en hond Schooier zo geliefde Oosterpark een boete van maar liefst €90 uitgeschreven. Met hun getrainde oog spotten zij hond Schooier los over het grote grasveld lopen. Zittend in hun bolide, stinkend naar te sterke koffie en knagend aan een half rotte Jonagold, schreven zij al grinnikend de exorbitant hoge boete uit om deze vervolgens op hoge poten te komen overhandigen.

De parkpolitie bleek even ongeïnteresseerd als sneu. Het bord waarmee de gemeente namelijk tracht te communiceren de honden aan de lijn moeten blijven, lijkt meer op een plattegrond van de Efteling dan een serieuze boodschap. De parkpolitie lacht me in mijn gezicht uit als ik ze hierop wijs. Quasi nonchalant wijzen ze me op mijn rechten en mijn plichten, alvorens weer koers te zetten richting stinkende bolide, mij verbouwereerd en lichtelijk agressief achterlatend. Een staaltje tegenwerken van jewelste. Ze moeten immers érgens goed in zijn.

Gelukkig, en tot mijn verbazing plaatsten mijn maten van het Parool een artikel over deze onbegrijpelijke borden. Wat blijkt? Niet alleen in het Oosterpark, maar ook in andere delen van Amsterdam is onduidelijke communicatie eerder een regel dan een uitzondering. Het doet mij pijn om vast te stellen dat de gemeente Amsterdam ons eerst in de war brengt om ons daarna een flinke trap na te geven met een jetser van een boete. Geen klasse, geen stijl. En bovenal oneerlijk!

Wat: oneerlijke zaken in het mooie Mokum
Waar: overal, helaas
Waarom: dat is me een raadsel
Website: boeteservice.nl

About the author:
Has 100 Articles

2 COMMENTS
  1. Bart van de Winkel

    Je hebt gelijk, de plattegrond van de Efteling is verschrikkelijk onoverzichtelijk.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top