OURGROUND

Het mannen knotje: go or no go?

Éindelijk hebben we wat tegengeluid op een onderwerp dat al eerder voorbij kwam: knotjes. Toen werd de vraag aan Amsterdamse meisjes geadresseerd. Dit maal is het ons moppie Florentine die de vraag terug kaatst aan de mannen, want ze is op z’n zachtst gezegd nogal verbijsterd over dit fenomeen. Komt maar op met de uitleg zouden wij zeggen. 

mannenknotje 3mannenknotje 1

Dip dye, millimeteren, matjes: Amsterdam heeft heel wat haartrends gekend. Sommige wat beter dan de ander, maar zo gaat dat nou eenmaal met trends. Het is heerlijk te zien waar iedereen zich elke keer weer volledig op toelegt en wat het nieuwe je-van-hét is. Het is ook absoluut niet iets wat me kan irriteren. Als je graag grijs en roze haar wilt om zo op een unicorn te lijken, dan moet je dat vooral lekker doen. Maar er is toch één ding in Amsterdam, waar ik absoluut niet bij kan.

Stel je voor, je bent een man en op een dag word je wakker, je bundelt het bovenste deel van je haar in een knotje en de rest scheer je weg. Op welk nuchter moment geloof je dan dat dit een goed idee is? Welke verstandsverbijstering doet geloven dat dit echt een mooi resultaat oplevert?

Je snapt het al, ik heb het over het nieuwe kapsel voor hippe Amsterdamse jongens. Een strak, vettig knotje boven op en de rest is weg geschoren. Laatst werd ik geserveerd door zo’n knotje. Het was een knappe jongen, zoals alle jongens met dit verhoogde-bij-elkaar-gebundelde-bloempot-rave-kapsel. Zonde. Ik wilde hem rustig vragen waarom hij eigenlijk zo’n gek knotje op zijn hoofd had en waar de rest van zijn haar was gebleven. Maar omdat ik bang was hem te beledigen en ik bang was dat mijn vraag er meer uit zou komen als ‘dat knotje, waarom in godsnaam?’, heb ik het gelaten. Dus dan uit ik mijn onbegrip hier.

Mijn onbegrip, mijn frustratie dat ik überhaupt onbegrip over dit kapsel heb, het verspillen van een knappe kop: niet alleen dit verzorgt wat onrust. Ik krijg ook nog eens zo’n onbedwingbare dwang om dat knotje eraf te knippen. Knip! En de rust is weer terug in Amsterdam. Oh, het is niet dat ik er wakker van lig. Maar ik snap het gewoon oprecht niet. In afwachting van een uitleg van een knappe man met knot, wacht ik.

Wat: het Amsterdamse knotje
Waar: in elke hippe plek van Amsterdam
Waarom: frust
Website: wegmethetknotje.nl

About the author:
Has 132 Articles

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top