OURGROUND
No Comments

Meer groen in je leven

Schermafbeelding 2016-08-09 om 21.09.06Ik ben niet geboren met groene vingers. Ondanks dat we in Brabant een megagrote tuin hadden, was alles in mijn moestuintje altijd binnen een maand dood (tot grote irritatie van mijn moeder). Toen ben ik voor het gemak maar gaan geloven dat courgettes in de supermarkt groeien en heb ik me voorgenomen alleen maar cactussen te kopen als huisplanten. Tot een paar jaar geleden. Ik kreeg opeens meer behoefte aan groen in mijn leven. Niet alleen tijdens woeste reizen naar tropische oorden, maar  ook gewoon hier aan de Noordzee besefte ik me dat staren naar de natuur echt gelukkiger maakt. Veul gelukkiger dan het volgen van #fitgirls op Instagram.

Dus moest er ook meer groen in huis komen. Hup, not-so-sexy tuinhandschoenen aan en wroeten in de potgrond. Voel jij ook deze drang? Goed. Dan deel ik graag mijn vier favoriete tuinspecialisten. Groen zal jouw huis worden! GROEN!

1 Tuincentrum Osdorp
Hoewel ik er met Kerst toch een beetje een unheimlich gevoel van krijg (zingende en bewegende levensgrote clowns enzo) is dit de tuinwalhalla van Amsterdam. Alles dat je kunt verzinnen dat met tuin te maken heeft kun je hier krijgen. Niet hip, en dus betaalbaar. Als je honger hebt gekregen zijn er kleffe saucijsjes en kroketten te krijgen. Als je het tuincentrum verlaat kun je net voor de uitgang nog vers fruit scoren.

2 Praxis Megastore en Tuincentrum  
Bijna hetzelfde enorme aanbod als in Osdorp, en daarbij ook nog een megagroot doe-het-zelf assortiment, want je zit immers bij de welbekende klusvriend ‘Praxis’. Superhandig: zowel Osdorp als Praxis zijn vrijwel altijd geopend. Hongerig geworden van al dat groen? Net voor de ingang wordt erg goede kibbeling verkocht.

3 Wildernis FullSizeRender
In deze prachtige winkel aan de Bilderdijkkade verkopen hele gezellige meisjes prachtige bloemen en planten en allerhande mooie tuinierproducten. Een hippe en ontzettend mooie winkel, dus wel iets meer aan de prijs dan de megarakkers hierboven. Ze verkopen ook de net iets meer bijzondere exemplaren waardoor deze winkel een groot ‘willik’ gehalte heeft. Voor de liefhebbers is er ook koffie en taart.

4 De Plantenmarkt
Midden op de Cuyp, naast Jan de Kleinvakman vind je de Plantenmarkt. Een fijne shop met een uitgebreid assortiment van goede bloemen en planten. Daarbij een heerlijk plat Amsterdams advies over ‘hoe de blompjes te vurzorruguh.

Wat: groen in Amsterdam
Waar: gewoon bij je thuis
Waarom: groen is goed
Website: groeninjeleven.ams

 

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top