OURGROUND
No Comments

Met COCO-MAT in het Faralda slapen

Meestal maak ik sarcastische grappen over het #bloggerleven en ben ik niet te paaien met leuke cadeautjes. Maar af toe komt er een ‘once in a lifetime’ aanbod voorbij, waar je al je principes even voor laat varen. Zo belde het lifestylemerk COCO-MAT ons, met de vraag of we hun beruchte 4-layer bed wilden testen in het Faralda Hotel, oftewel overnachten in een monumentale hijskraan op het NDSM-werf, met daarin drie luxe suites en een jacuzzi op de top. Ik twijfelde even. En dat komt puur door mijn gevalletje hoogtevrees. Maar mailde al vlug een vastberaden ‘JAAA!’ terug.

Ik heb denk ik nog nooit het overgewaardeerde woord ‘epic’ gebruikt, maar volgens mij is die benaming nu heel goed op zijn plek. Ik kan iedereen dit avontuur aanraden. Een verslag:

In het pikke donker naderen mijn zusje (Ruby) en ik vanaf de NDSM-pont de imposante kraan. Met een viercijferige code moeten we een kluis ‘unlocken’, waar onze sleutel in is achtergelaten. Met die sleutel opent een massieve ijzeren deur, die leidt naar een stalen wenteltrap, die weer leidt naar een buitenlift. Een lift waar ik twee A4-tjes aan instructies voor heb gekregen. Zodra ik mijn intrede maak begrijp ik waarom; het ding is vergelijkbaar met een Boeing 747 toiletcabine en heeft zoveel knoppen en deuren, dat het me niks zou verbazen dit de reden was voor het verdwijnen van Abeltje.

40 meter hoog. We zijn heelhuids aangekomen. Onze suite is een elegant mini-huisje van twee etages, met een waanzinnig uitzicht over het romantisch verlichte IJ. De inrichting is een frisgekleurde combi van retro en modern, met kitsch details zoals een knalgeel kunststof pinguin-object, een ei-vormige design zetel en een opgezette pauw. Hier en daar is een misplaatst hertengeweitje aan de muur gemonteerd, maar die maffe details maken de kamer juist charmant en huiselijk. Na de prachtige rainshower en een stijlvol ligbad, spotten we het COCO-MAT bed; een matras waar zelfs mijn zusje van 1.87 lang dwars op kan liggen, met een overdaad aan kussens en draperieën voor het echte prinsessengevoel. We testen de vering door er (in badjas) zo’n dertig keer achter elkaar op te springen en simultaan selfies te maken van de daad.

foto 2 (1)

foto 1

foto 3foto

Slippers aan, badjas dichtgeknoopt en een fles wijn in de hand. Bibberend van de kou (het vroor die nacht), vertrekken we – per lift – naar de rooftop jacuzzi. Met een bloedheet lichaam en ijskoude oren badderen we een klein halfuurtje op 65-meter hoog onder het maanlicht. Mijn draadloze speakers was ik vergeten, maar met een beetje Oochie Wally op de achtergrond, lip-syncen, drijvende dollarbriefjes en Nas in ons midden – zou het aardig in de buurt komen van een rapvideo cliché.

Na afloop duiken we rozig ons bed in. En als een roos sliep ik ook. Dat bed is – vermoed ik – zo’n beetje de Rolls Royce onder de slaapplaatsen. Het bestaat uit vier verschillende elastische lagen – met de hand gemaakt en van natuurlijke materialen als kokosnoot, cactusvezels, zeegras en ganzendons – die zich aan elke lichaamsvorm aanpassen. En dat voel je. Want daar waar ik normaal gesproken uren plafonddienst heb, sliep ik deze ochtend radicaal door m’n wekker heen. 

foto 1 (1)

foto 3 (1)

foto 4 (1)

foto 5 (1)

 

 

 

 

 

 

faraldaHoppa, de deurbel. Het OG-team staat voor de deur van de kraan, want we gaan een filmpje opnemen in de jacuzzi. Enthousiast als we waren, keerde al snel het tij. De lift – waarvan ik de instructiebrief nog zó goed had opgevolgd – ging niet meer open. Geen kip in de buurt en als resultaat zat de helft van ons een uur lang zonder jas in de vrieskou vast op het dak. De beheerder van het hotel poogde de lift te repareren, maar tevergeefs. Dus daar gingen de dames, vanaf 60 meter hoog en bij windkracht 6, de noodtrap af.

Een ervaring was het zeker. En ondanks de liftcrisis, denk ik één van mijn leukste nachten ooit. Ik geef het vijf sterren en adviseer elke Amsterdammer een bezoek te plegen. Een luttele 500 euro voor een kamer is echter wel vereist…

Tagged with: , ,
About the author:
Has 37 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top