OURGROUND
1 Comment

Maatschappelijk verantwoord Valentijnen


Valentijn. Ik heb er niks mee. Zelfs niet toen ik jong was. Toen saboteerde ik met mijn vriendinnen Valentijn. Bij ons op school was het de gewoonte om rozen uit te delen op de befaamde dag. Al een maand van tevoren kon je een roos kopen in de kantine bij een speciale balie. Zij droegen er vervolgens zorg voor dat op de grote dag zelf de roos gebracht werd naar jouw liefje. Met geknepen billetjes keek iedereen dan ook de gehele dag naar de deur van het klaslokaal. Wanneer kwamen ze de rozen uitdelen? En als ze kwamen, hoeveel rozen zouden we krijgen? Ik  zeg met opzet hoevéél rozen zouden we krijgen en niet òf we rozen zouden krijgen. Ik en mijn vriendinnen zorgden dat we altijd minimaal één roos kregen. Want wij hadden een systeem waarbij we voor elkaar een roos kochten. Heel vernuftig, al zeg ik het zelf.

Nu, ruim 10 jaar later, saboteer ik nog steeds graag Valentijn. Ik vraag namelijk mijn moeder om een kaartje te sturen. Nee hoor, dat doet ze namelijk uit zichzelf al (true story). Toch altijd fijn dat ik in ieder geval van iemand een kaartje ontvang (mocht iemand mijn postadres nodig hebben, stuur me dan vooral een bericht!). Dit jaar stond ik weer voor het dilemma wat ik op de grote dag ging doen. Zoals inmiddels bekend door mijn eerste dateblog ben ik vrijgezel en dan heb je eigenlijk twee opties (1) jezelf met vrijgezelle vriendinnen bezatten en een playlist met nummers à la ‘I don’t need a man’ af te spelen of (2) op date met een jongen waar dan te veel druk op staat omdat het Valentijn is en je eigenlijk nog niet klaar voor het label ‘in een relatie’ bent.

Dit jaar is er een derde optie bijgekomen: daten met een bejaarde! Lekker maatschappelijk verantwoord en hopelijk ook nog leuk. Op zaterdag 15 februari organiseert De Nieuwe Poort een datefestijn waarbij jonge mensen gekoppeld worden aan ouderen. Voor deze mensen is er geen Tinder met als gevolg dat ze zich vaak (nog) eenzamer voelen dan wij. De young professionals zijn aan zet om een mooie invulling van de dag te bedenken. De ouderen zorgen voor het vertier, als we de organisatie van dit festijn ten minste geloven: “de ouderen hebben interessante verhalen paraat en nemen absoluut geen blad voor de mond” Dat gaat dus een interessante middag worden. Ik ben er bij, jullie ook?

 Wat: daten met een bejaarde
Waar: Claude Debussylaan 2-8
Waarom: op een oude fiets moet je het leren. Geintje.
Website: denieuwepoort.org

Tagged with: , ,
About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top