OURGROUND
No Comments

Newspresso’s Shot V

koffieCarnaval gevierd afgelopen dagen? Als importfeestvierder, taxitoerist, of als repatriant? Allen hadden in iedergeval baat gehad bij deze tips, maar we hopen dat jullie evengoed een keimooie carnaval hebben gehad.

Verder in dit Newspresso4Ourground shot van vandaag (check Newspresso voor nog veel meer!):

*Manhattan aan het IJ! Uh, wat…? Ja, als een plan dat architect Remco Koolhaas in de jaren ’90 had voorgesteld wel zou zijn goedgekeurd, dan zou het zakelijk epicentrum van Amsterdam gecentreerd zijn geweest rondom Centraal Station. Denk: een IJ-boulevard, een ondergrondse sneltram naar IJburg en een busterminal onder de sporen van het station. Helaas vond de gemeente dit futuristische plan voor een kosmopolitisch bolwerk in het hartje van de stad te prijzig. Daarbij zag ABN AMRO meer heil in de bereikbaarheid van Zuid Amsterdam voor corporate Nederland. Ziedaar: het begin van de Zuidas.

*De ‘gelijke behandeling van man en vrouw’ wordt door het kabinet nu wel heel serieus genomen. Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert heeft aan de Tweede Kamer geschreven dat de dienstplicht ook voor vrouwen gaat gelden. Nederland is het eerste land in de EU dat deze maatregel invoert. (Nu maar hopen dat.. IS snel implodeert, Noord-Korea geen derde wereldoorlog ontketent en dat Rusland het westen de oorlog niet verklaart door haar expansiepolitiek in Oost-Europa.)

*Het Franse kabinet toonde zich afgelopen week óok van haar progressieve kant. En liet wederom zien hoe anti-voedselverspilling het is. Na restaurants al (très ordinaire) te verplichten om goodiebags aan te bieden aan klanten, heeft het parlement nu ook een wet aangenomen die supermarkten verbiedt om voedsel weg te gooien en ze stimuleert het te doneren aan voedselbanken en andere goede doelen. (Betekent dat dat je bij de Franse voedselbank straks terecht kunt voor foie gras?!)

 

113Dit shotje Newspresso is gemaakt door ons moppie Janneke van der Leer. Zij is news barista van Newspresso, je onmisbare shot nieuws on-the-go. Meld je (gratis) aan en laat je iedere dinsdag- en vrijdagochtend bijpraten over het belangrijkste en leukste nieuws in de tijd dat je één espresso drinkt. Elke maand voorzien de news barista’s van Newspresso ons van een Amsterdams Newspressotje. Jummie! 

Tagged with:
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top