OURGROUND
No Comments

Newspresso’s Monday Shot II

Schermafbeelding 2015-07-05 om 13.47.15

Hé goeiemorgen, zit jij al aan je tweede espresso terwijl je dit leest in de hoop zo een happy Monday-gevoel (not) te krijgen? Hou dan wel in je achterhoofd dat die koffieverslaving van je de nodige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Dit filmpje van Business Insider, dat eigenlijk absoluut niet Newspresso-proof is, wijst ons er even op hoe verschrikkelijk koffie drinken eigenlijk is. Als je meer dan vijf koppen per dag drinkt, verhoogt je bloeddruk, krijg je insomnia, en gaat je blaas lekken. Denk dus even twee keer na, voordat je zo weer naar de automaat loopt.

Verdere need-to-knows in dit Monday shot van Newspresso:

*The Brave, Guilty Pleasure, De Parade, Thuishaven, Shoeless, etc. Ja, er zijn veel, heel veel festivals in Amsterdam. Deze lijst vond alleen al dit weekend plaats namelijk. Amsterdam is een beetje een festivalhoofdstad aan het worden. Maar in tegenstelling tot jij en ik vind menig Amsterdammer dat níet chill. Veel Amsterdammers vinden dat het maar eens op moet houden met “dat eentonige hersenloze gebonk”. Gelukkig is de Amsterdamse wethouder Abdeluheb Choho dat Amsterdammers het daar niet zo mee eens. In een interview met Het Parool afgelopen weekend verzekerde hij dat de hoeveelheid festivals de komende tijd nog wel even blijft. En dat eentonige hersenloze gebonk dus ook. Get used to it.

*Doen: in een strandstoel op het Museumplein ploffen. Dat maakt naar mensen (lees: toeristen) kijken net wat gechillder. Reclamekantoor JCDecaux, dat de stoelen doneert aan de stad, hoopt Amsterdammers zo wat ‘rust’ te bieden in onze overvolle hoofdstad. Zoals het gaat met de meeste trends die neerstrijken in Amsterdam, komt het concept van de strandstoelen óok uit New York/Londen. Hier staan deze namelijk al jaren op pleinen in de zomer.

*HelloFresh en Picnic, move over: Albert Heijn komt namelijk ook met een wekelijkse boodschappenbox die je online kunt bestellen. Tegelijkertijd kun je in die boodschappenbox ook je online bestelde boodschappen laten proppen. #Chill. De oorlog in online supermarktmarkt is bij deze een feit.

Dlizait shotje Newspresso is gemaakt door ons moppie Liza Jansen. Zij is oprichter van Newspresso, je onmisbare shot nieuws on-the-go. Meld je (gratis) aan en laat je iedere vrijdagochtend bijpraten over het belangrijkste en leukste nieuws in de tijd dat je één espresso drinkt. Lees hierrrr die van afgelopen vrijdag. 

 

Tagged with: , ,
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top