OURGROUND
No Comments

Newspresso’s Monday Shot III

Schermafbeelding 2015-07-05 om 13.47.15

Moesson-achtige regenbuien – maar dan bij 15 graden – en wat sporadische zonnestralen. September is pas net begonnen maar we zijn al volop voorbereid op laaange herfst die nog komt.

Heb jij gemist wat er allemaal is gebeurd in nieuwsland afgelopen weekend omdat je not so fashionable in je regenpak en regenlaarzen op Into The Great Wide Open, Valtifest of Pleinvrees stond? Of omdat je de wijn connaisseur uit hebt gehangen op het Bacchus Wijnfestival? Geen nood, Newspresso’s nieuwsshot 3 Ourground praat je weer even bij zodat je bij de koffieautomaat weet waar het over gaat, in de hoop dat lamlendige maandagochtend gevoel een beetje weg te nemen. En euh: #insertcoffeetobegin, hè.

*Terwijl politici stressen over hoe ze de vluchtelingencrisis het hoofd moeten bieden, slaat de gewone burger daadwerkelijk de handen ineen. De Amsterdammer Reinout de Kraker (34) is geïnspireerd geraakt door een groep Duitsers die “Refugees Welcome”, een Airbnb voor vluchtelingen, lanceerden en moedigt stadsgenoten daarom aan hetzelfde te doen via Takecarebnb. Heb je geen kamer over maar wil je ook íets doen, meld je hier. Of bij een van deze organisaties.

*Het herfstweer was ook slecht nieuws voor de Amsterdam City Swim, waarbij 2500 mensen in de Amsterdamse gracht sprongen om zo’n 1,7 miljoen euro op te halen voor de spierziekte ALS. Twintig zwemmers raakten onderkoeld, waardoor de route van deswim werd ingekort.

*Niet alleen vermogende Chinezen azen op chique panden in de Amsterdamse binnenstad, ook Egyptische horeca-exploitanten hebben hun zinnen gezet op Amsterdams vastgoed. Met name op de Zeedijk. Waar wij deze übertoeristische steeg het liefst kost wat kost mijden – behalve als we het eens in de zoveel tijd een goed plan lijken te vinden om onze zangkunsten te tonen in karaokebar Casablanca – betalen Egyptenaren met liefde meer dan nodig voor horecapanden. Van der Laan vindt dat maar schimmig.

*Als jij net terug bent van vakantie en de vakantie-vibes nog een tikje langer vast wil houden, kun je ook gewoon ‘vergeten’ om je out-of-office reply uit te zetten. Speaking of which, welk type out-of-officer ben jij?

*Verder: behalve overleven bij de koffieautomaat door Newspresso of Newspresso’s Monday Shot 3 Ourground, kun je ook indruk maken op/die genadeklap uitdelen aan je baas/vervelende collega/betweterige schoonmoeder* door je te abonneren op de nieuwsbrieven van Highbrow. Word je iedere ochtend bijgepraat over feitjes over één specifiek onderwerp.

*streep door wat van toepassing is.

Happy monday!

Xo,

Liza

Dlizait shotje Newspresso is gemaakt door ons moppie Liza Jansen. Zij is oprichter van Newspresso, je onmisbare shot nieuws on-the-go. Meld je (gratis) aan en laat je iedere vrijdagochtend bijpraten over het belangrijkste en leukste nieuws in de tijd dat je één espresso drinkt. De laatste Newspresso lees je hierrr

Tagged with: , ,
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top