OURGROUND
No Comments

Nog meer voor mannen

nogmeervoormannenIk val buiten de doelgroep van dit programma en eigenlijk van de hele zender RTL7. Toch is “Nog meer voor mannen” met Maxim Hartman mijn favoriete nieuwe programma. Dit wordt elke maandagavond na het immer slechte Voetbal International uitgezonden. Ja, ook dit kijk ik altijd met een half oog mee.

Nog meer voor mannen:
Programma voor echte mannen waarin Maxim Hartman zijn strijd voortzet. De benarde positie van de man mag volgens Nederlands bekendste voorvechter van mannenrechten namelijk niet langer onderschat en onderbelicht blijven.

Maxim Hartman gaat in zijn programma op zoek naar échte mannen (met mannenklauwen) die écht mannelijke dingen doen. Hij weet op sublieme wijze botte (vrouwonvriendelijke) uitspraken te ontlokken. Zo kwam er afgelopen week een varkensteler voorbij die zei dat vrouwen niet zo moeten zeuren over het baren van een baby. Want een echt zeug doet er minstens 12 tijdens een bevalling en zeurt niet, “baar gewoon en wees een wijf”. Hysterisch toch? Noem mij simpel of een tikkeltje mannelijk, maar ik vind dit dus wel geestig.

Ook ging hij naar een autosloop waar een man al zijn mannelijkheid kon stoppen in het kapot slaan van ruiten en koplampen. Maxim kan niet anders dan er met een genot naar kijken. Beamend dat dit het mooiste beroep is voor mannen. Slopert. De manier waarop mannen op een voetstuk worden gezet doet mij denken aan hoe wij dat met Amsterdam doen. Rauw en no-nonsense.

Maar dit programma bevestigt niet alleen dat mannen simpel zijn (dat is namelijk niet nieuw). Vrouwen zijn dit ook. Het item ‘Meldpunt voor vrouwen’ in het programma is een ernstig besef van die waarheid. Vrouwen dragen nephaar en wimpers, dus vindt Maxim het in het vervolg oké om een sok in je onderbroek te dragen. Vrouwen belazeren toch ook de boel?

En korte interviews met vrouwen die bloedserieus zijn in het maken van cupcakes of nail art. Het toppunt was een meisje die heel serieus vertelde wat er zoal in haar badkamer staat. Waarom zou je dat willen delen? Dit zijn van die momenten dat ik mij kapot erger aan vrouwen.

Maar tijdens het kijken van dit programma komt de feminist in mij toch wel even naar boven. Op een hele constructieve manier: mannen moeten vooral blijven doen waar ze kennelijk zo goed in zijn: slopen, het land bewerken en vissen. Kortom: werk waarbij je vooral niet te veel hoeft na te denken. Daarom lieve Maxim, ga alsjeblieft lekker door met het neerzetten van dit heerlijk slechte programma waar mannen zo simpel en banaal worden neergezet dat ze er zelf van schrikken. En wij vrouwen kunnen er vooral heel hard om lachen.

Wat: nog meer voor mannen
Waar: rtl7, maandagavond 22:00 uur
Waarom: heerlijke televisie op de maandagavond
Website: nogmeervoormannen.nl

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top