OURGROUND
No Comments

Ons Rijksmuseum

Mijn hemel wat is het Rijksmuseum groot! Na drie bezoeken heb ik nog steeds het gevoel niet alles te hebben gezien. Elke keer ben ik dan ook na twee uur abrupt naar buiten gehold, omdat ik het dan gewoon niet meer aankon. Het kan dus goed zijn dat ik daardoor zalen en collecties heb overgeslagen. Ik ben al niet zo’n museummens, en eigenlijk best trots op mezelf dat het ik al twee hele uren per keer volhoud. Daarna krijg ik vlekken voor mijn ogen en val ik bijna om van de slaap. Dat er mensen zijn die hier de hele dag kunnen vertoeven, ik kan me dat nauwelijks voorstellen. Het kost altijd zoveel energie om alles te zien en in je op te nemen. Mijn advies is dan ook om het net als ik in delen te bekijken, maar dan kost het je wel iedere keer weer vijftien euro. Ik heb de mazzel dat ik een museumjaarkaart heb gekregen vorig jaar, dus ik kan lekker onbeperkt.

Op zo’n gigantisch en beroemd museum komt een ongelooflijke hoeveelheid mensen af. Ik kan me dan ook niet herinneren een lege passage te hebben gezien. Nou ja, misschien ‘s nachts. De keren dat ik er in het weekend ben geweest is er eigenlijk altijd een rij. Alhoewel die rij redelijk snel gaat, zou ik toch aanraden doordeweeks te gaan. Ik keek de eerste keer erg op tegen de drukte binnen. Als er al een hoop mensen buiten staan, is het vast een slachtveld binnen. Ik had verwacht een soort duw, grom en vuurspuw spel te moeten spelen, maar dat viel me alles mee. Ik heb geen last gehad van anderen, wat redelijk uniek is voor mijn persoon.

Ik vind het Rijksmuseum echt een must om naar toe te gaan. En met mijn korte bezoekjes was het ook gewoon helemaal prima. Ik heb er zelfs van genoten! Er is zoveel interessante geschiedenis en daadwerkelijk prachtige werken, echt heel indrukwekkend. Ook vind ik het fijne aan dit soort kunst, dat het te begrijpen is, de kunst is vaak een kijkje in het verleden. Bij een museum met moderne kunst is dat heel anders. Ik snap daar vaak de ballen van en vraag me dan de hele tijd af waarom blauw, rood en gele vlakken zoveel waard zijn. Ieder zijn ding.

Wat: Rijksmuseum
Waar: Museumstraat 1
Waarom: bijna de gehele Nederlandse geschiedenis is hier te vinden
Website: rijksmuseum.nl

Tagged with: ,
About the author:
Has 19 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top