OURGROUND
2 Comments

OURGROUND’s guilty pleasures

We hebben allemaal van die dingen die je doet waarvan je denkt: ‘Sjezus, ik kan wel denken dat ik een hipster van nu ben maar eigenlijk ben ik zo’n onwijze nerd’. Ik heb persoonlijk nogal veel van die guilty pleasures. Mij krijg je bijvoorbeeld niet gelukkiger dan op een zaterdagochtend voor te stellen naar Tuincentrum Osdorp af te reizen. Zeker in deze kersttijd is dit tuincentrum geweldig! De Efteling is er niks bij. Gooi die antidepressiva onderweg maar uit het raam. Osdorp lichttherapie werkt het beste. Pulpige televisie is ook een van mijn favoriete tijdsbestedingen. The Kardashians en alle spin-offs (die Khloe en Lamar, je verwacht het niet hè!) is met stip mijn favoriet maar wanneer Roy Donders op de buis is, heb je ook geen kind aan me.

Máár genoeg over mij. Ruim baan voor de andere dames en hun we-hadden-het-liever-binnenshuis-gehouden-rariteiten:

Sophie is zo dol op het Koningshuis. Er staat een grote foto van Beatrix op haar boekenkast. Toen ze ooit hoorde dat Maxima en Willem-Alexander ergens in Amsterdam aan het eten waren is ze zonder na te denken in een taxi gesprongen. Daar, in dat restaurant, heeft ze naar ze zitten staren vanaf de bar. Puur geluk voor Sophie!

Milou is een trotse wildplasser.  Ze heeft vaak geen zin om op zoek te gaan naar een officiële plasplek. En terecht! Ik hoor je denken: ‘Maar waar doet ze dat dan?’ Overal! Tegen de bar (rok opzij en hop, mannen doen het toch ook?), vanaf een boot tijdens de Gay Pride, in de lift op station RAI en ze bakende haar territorium af tegen de M (van Milou) van de letters IAMSTERDAM op het Museumplein.

Valentine is fan van het Rembrandtplein, vanwege het gezellige vakantiegevoel wat deze toeristensoos uitstraalt. Om diezelfde reden gaat ze op zondag lekker burgerlijk naar de Bijenkorf (“Ik ben echt over de zeik als dit niet lukt qua planning”). En niet te vergeten: elk jaar op de sterfdag van André Hazes gaat ze even naar zijn standbeeld om een bloemetje neer te leggen.

Sanne G. geeft een keer per jaar toe aan een vreselijk ordinaire traditie. Wie het kent is vast medeplichtig: Dutchweek in Val Thorens. Samen met 10.000 andere oranje Hollanders sluit ze het wintersportseizoen bovenop de berg geheel in non-stijl af. Stampend op skischoenen en met een Flügeldopje op haar neus geniet ze van veel te foute deuntjes van onder andere Afrojack.

Jolien is dol op de winkels die UNICEF zeker niet zou goedkeuren. Primark, Action, je kent ze wel. We weten allemaal dat er een luchtje van Taiwaneze kinderhandjes aanhangt. Maar Jolien ziet er altijd zo leuk uit, dat willen wij ook!

Annemiek verrekt vaak haar nek omdat ze zo graag al langsfietsend naar binnen gluurt bij mensen. Even spotten of er naar RTL Boulevard wordt gekeken of de inrichting inspiratie kan opleveren en wat de pot schaft die avond. Regen of wind, bijna onder de tram, het maakt allemaal niks uit, gluren moet.

Sanne K. doet het altijd voorkomen alsof ze alleen maar heel gezond eet en eigenlijk zo min mogelijk vlees wil eten. Maar ik (en jij nu ook) weten dat zij regelmatig en zonder schuldgevoel krokante kipschnitzels met zoetzure saus naar binnen werkt. En die zijn echt het aller-allerergst!

Charlotte zet Sky Radio op vol volume zodra de Sint met zijn ‘schoorsteenvegers’ zijn kont richting Nederland keert om vervolgens de rest van de maand december alle kerstliedjes uit volle borst mee te zingen. “Wish I was at home for christmas!”

Kortom: voel je niet gek, raar of anders! Plas lekker in de rondte, kauw op dat lekkere krokante korstje van dat niet gelukkig geweeste kippetje en kijk de hele dag naar Kim K. op de buis. Er schuilt een  maatschappelijk onverantwoorde, ongezonde, nerdachtige royalty-watcher in ons allemaal!

Wat: liefhebberijen die je niet van de daken wil schreeuwen
Waar: waar je maar wilt
Waarom: er schuilt een nerd in ons allemaal
Website: osdorp.nl, wikipedia.org/wildplassen, dutchweek.nl, ah.nl/krokantekipschnitzel/ skyradio.nl/seasonal

 

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top