OURGROUND
2 Comments

OURGROUND’s oudejaarsconference

Jazeker, je leest het goed. OURGROUND brandt hierbij haar vingers aan de oh zo gevreesde, oh zo geliefde en oh zo nostalgische oudejaarsconference. En wij zeggen met trots dat dit de allereerste Amsterdamse mini-oudejaarsconference OOIT is. Gek, want in Amsterdam gebeurt namelijk net zoveel als in de rest van Nederland. Als het niet meer is. Bij deze coinen we dan ook dit fenomeen.

Voor Amsterdam was het een druk jaar. Niet alleen zijn wij -de bewoners- wederom flink bezig geweest onszelf te upgraden, ook de stad werd van het begin tot het eind van dit jaar flink onder handen genomen. Het Rokin, die eeuwige noord-zuid lijn en de Amstel: één wegwerker per bewoner was de ratio die opging tijdens de stadse facelift dit jaar. Maar geen getreur, we kregen genoeg voor terug. Het pareltje van dit jaar was voor de meeste Amsterdammers de heropening van het Rijksmuseum, onze grootste trots. Als kersverse ouders ontfermden wij ons massaal over over ons majestueuze kind en bezochten wij het zo vaak we konden. Toen de fietstunnel ein-de-lijk na veel gesteggel opende, ontstonden er heuse fietsfiles. We waren (en zijn) zo blij als een kleuterklasje. Toen we een paar weken later door konden fietsen om een bezoekje te brengen aan het vernieuwde Stedelijk Museum én Van Gogh Museum, kon het museumjaar van Amsterdam al helemaal niet meer stuk.

Naast de vernieuwde musea, schoten dit jaar ook de concept stores als paddenstoelen uit de grond. Deze hippe mini-warenhuisjes vormen de nieuwste hang-out voor knoedelmeisjes, de trendbewuste hipster en allerhande jonge ondernemers. En het succes is groots. Nu Hutspot een prachtige tweede vestiging heeft geopend en elk koffietentje dat tevens curiosa verkoopt zich concept store noemt, valt dit fenomeen ook in 2014 niet meer weg te denken uit het Amsterdamse straatbeeld. Ditzelfde geldt voor een ander bijzonder fenomeen wat dit jaar furore heeft gemaakt: de pop-up store. Ze kwamen vaak net zo snel al ze verdwenen, maar leuk waren ze! Zeker in deze tijden van economische malaise, waren deze snelle shops een frisse wind in winkel land.

Over wind gesproken; ons Mokum werd dit najaar flink opgeschrikt door een brute storm. Nadat code rood werd uitgeroepen en we allen werden gevraagd ons op te sluiten in onze woning, heeft deze enorme windvlaag flink huisgehouden in onze stad. Rond de 60 oeroude bomen lieten het leven en dat betreuren wij zeer. Wij vragen hierbij dan ook de Gemeente Amsterdam om het groen weer op peil te brengen en daarmee onze grachten weer te laten bloeien dit voorjaar.

Want dit voorjaar staan niet alleen de bomen in bloei, ook het festivalseizoen is vruchtbaarder dan ooit. Afgelopen jaar kan met recht het beste festival jaar OOIT genoemd worden. Elk weekend konden wij Amsterdammers kiezen uit gemiddeld vier festijnen. Van weekenders tot elke week terugkerende pop-up feesten, van nieuwe initiatieven tot commerciële raves, er was voor ieder wat wils. Dit enorme scala aan mogelijkheden zorgde bij sommigen echter voor keuze-stress, soms vermengd met wat feest-vrees. Welk festival? Wat trek ik aan? Met wie ga ik en gaan we met de fiets of taxi? Dit resulteerde vaak in een ietwat hectisch begin van de dag maar eindigde altijd als vanzelf in een fijne festival-vibe. Een beetje gezonde stress is blijkbaar één van de ingrediënten voor een geslaagde dag.

Dit jaar, tussen al deze feestpret door werd Amsterdam geëerd met een nieuwe blog. Midden Augustus was OURGROUND een feit. Nu, ruim vijf maanden later kunnen wij terugkijken op een zeer interessante, coole en mega fijne tijd. En wij zijn here to stay. Want Amsterdam heeft in 2014 weer van alles voor ons en jullie in petto. En omdat wij nou niet de lulligste zijn hebben wij besloten ook in het nieuwe jaar jullie te verblijden, verrassen of te verwonderen met al het moois wat Mokum te bieden heeft.

Wij gaan hierop drinken vanavond en wij hopen dat jullie hetzelfde gaan doen.  Maar natuurlijk ook op jullie en niet te vergeten: op onze grond, Amsterdam!

Cheers!

Wat: het jaar in vogelvlucht
Waar: onze grond, OURGROUND, Mokum, Amsterdam
Waarom: terugkijken om vooruit te gaan
Website: ourground.nl natuurlijk!

About the author:
Has 100 Articles

2 COMMENTS
 1. Marco

  Dames,

  Jullie site is helemaal hot & super top! Veel coole tips en plekken al in zo’n korte tijd. Leuk om toch steeds iets nieuws te ontdekken in Amsterdam. Ga zo door :).

  Groetjes en gelukkig nieuwjaar,

  M

  1. Valentine

   Hi Marco,

   Thanks voor je fijne bericht! Wij vinden het goed te horen dat we je helpen om Amsterdam verder te ontdekken. 2014 heeft al veel mooie pareltjes in de pijplijn, dus stay tuned!

   Liefs & Happy NY,

   OURGROUND

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top