OURGROUND
1 Comment

Een biertje met Peter Kwint, SP

Wat moet je als je keine blasse politieke ahnung hebt en ook geen puf om onbegrijpelijk, gortdroge partijprogramma’s door te worstelen? Het antwoord is simpel: volg OURGROUND de komende week! Wij stellen simpele vragen en verwachten duidelijke antwoorden in de hoop dat we er wijzer van worden.

We hebben afgesproken met Peter Kwint, nummer 3 op de kandidatenlijst van de SP bij de niet al te sfeerverhogende kolos Amstelhoeck, recht onder zijn werkplek. “Je herkent me vanzelf, ik ben de enige in een T-shirt in plaats van een colbertje”. Geboren in 1984 en import uit de buurt van Dordrecht. Tien jaar geleden verhuisde hij naar Amsterdam en sindsdien wil hij niet meer weg. Het zijn drukke tijden voor deze pers- en communicatiestrateeg  van zijn partij. De SP heeft drie zetels in de huidige gemeenteraad en het is natuurlijk de bedoeling dit aantal te verhogen.

Gemeenteraadsverkiezingen zijn niet bepaald een hot topic onder de kiesgerechtigden van de stad. Waarom zouden wij überhaupt moeten stemmen?

Als je niet gaat dan verandert er zeker niets.  Eén stem kan wel degelijk uitmaken. Het gaat wel over zes miljard euro per jaar die besteed gaat worden. Het gaat veel over wonen, werken en leven in de stad. Het heeft betrekking op wat je elke dag meemaakt. Zeker mensen die zorg nodig hebben gaan het verschil merken. Door te stemmen kun je invloed uitoefenen. Iedereen houdt van zeiken, zeker in Amsterdam heeft iedereen een mening. 19 maart kun je die mening weer uiten!

Waarom stemmen wij op SP?

Een belangrijk speerpunt voor ons is wonen (en huren). Wij willen meer woongelegenheid voor de midden en lagere inkomens. Studenten en starters moeten ook in de stad kunnen wonen. Steeds meer mensen komen niet voor sociale woningen in aanmerking. Wij willen voorkomen dat je alleen in de stad kunt wonen wanneer je rijk bent of heel veel geduld hebt. Veel sociale huurwoningen worden verkocht en dat willen wij juist niet. Er is nog genoeg ruimte om te bouwen in Noord en West.

Maar de meeste mensen willen binnen de ring blijven…

Ja klopt maar dat kan je aanpakken door deze buurten beter bereikbaar te maken. Door het openbaar vervoer beter te laten aansluiten. Wanneer je ergens sneller kunt komen voelt het niet meer zo ver en vergroot je wellicht het woonplezier. En ook moeten er binnen de ring voldoende sociale huurwoningen blijven.

Verdere SP-agendapunten?

Het decentraliseren van de zorg wordt ook een belangrijk onderwerp voor iedereen. De SP wil investeren in veel kleine lokale organisaties in plaats één of twee grote partijen. Dat is in de basis wel makkelijker maar in de praktijk ga je dan voorbij aan de organisaties in de buurt en juist die kennen de buurt goed en kunnen het geld gebruiken.

De armoede in de stad is schrijnend. Er wordt vaak gedaan alsof mensen zonder baan en weinig geld gewoonweg niet willen werken en een uitkering trekken maar dat is allang niet meer mogelijk. Een uitkering is echt heel laag en het is geen wenselijke situatie. Eén op de vier kinderen leeft onder de armoedegrens. Dat is heel veel. Daarnaast is er veel werkeloosheid onder de jeugd . Wij willen meer leer-werkprojecten in de stad zodat jongeren toch aan de slag kunnen.

Dat zijn de jongeren, hoe staat het met het aanpakken van de werkeloosheid onder hoger opgeleiden? Daar zijn er ook hele zwermen van. Zodra je afgestudeerd bent is het vechten voor een baan.

Ook die mensen moeten makkelijker aangenomen kunnen worden. Dan moet het in eerste instantie makkelijker gemaakt worden voor de ondernemers die deze mensen moeten aannemen. De SP is ervoor om één loket te maken, alleen voor ondernemers waar ze vragen kunnen stellen en dingen kunnen regelen. Zo maken we het niet onnodig ingewikkeld of onduidelijk zoals het nu vaak wel is. We willen ook input van de ondernemers. Ze moeten hun lijst met bezwaren kunnen delen met ons zodat we het samen beter kunnen maken.

Waarom stemmen wij op Peter Kwint?

Het maakt mij eigenlijk niet zoveel uit op wie van de lijst je stemt. Het voordeel van mij is misschien wel dat ik altijd te bereiken ben voor vragen. Je kunt mij altijd stalken via Twitter. Ik geef altijd antwoord.

Dat Twitter profiel van jou hè.. Daar staat in dat je Feyenoorder bent. Hoe kan een Feyenoord fan een plek in de Amsterdamse gemeenteraad ambiëren?

Nou, ik ben al veel langer Feyenoorder dan dat ik in Amsterdam woon. Ik kan het wel van mijn profiel verwijderen maar dat komt ook niet goed over. Trouwens, wanneer alle Feyenoorders die in Amsterdam wonen op mij gaan stemmen dan krijg ik de meeste voorkeurstemmen van iedereen hahaha!

Nou vooruit. Je kunt je reputatie herstellen door ons te vertellen wat jij een absoluut pareltje van de stad vindt.

Lo Stivale d’Oro in de Amstelstraat is een hele goeie Italiaan. Heel lekker eten en aardige mensen. En waar ik altijd langer blijf zitten dan de bedoeling is, is bij Wilhelmina dok. Het uitzicht over het water en de boten. Een hele goede plek. Wat ik graag meer zou zien in de stad is ruimte voor live muziek buiten. Dat zou ik zelf erg leuk vinden. Daarin moet je een goede balans vinden tussen regels en handhaving. Blijf open maar zorg dat de buren niks te klagen hebben.

Peter Kwint, een symphatieke jongen met mooie plannen en ambities voor onze stad. Meer woningen, dat is altijd fijn. Je kunt hem een tweet sturen wanneer je op onmenselijke wijze binnen de streng afgebakende terrasgrenzen gejaagd wordt maar ook als je niets begrijpt van de regelgeving voor ondernemers. @peterkwint dus.

Wie: Peter Kwint, nummer 3 op de kandidatenlijst van de SP
Waar: Cafe-Restaurant Amstelhoeck, Amstel 1
Waarom:  stemmen met een beetje voorkennis is altijd beter.
Website: Twitter Peter Kwint

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top