OURGROUND
No Comments

Relatie; niet al goud wat blinkt

Schermafbeelding 2016-02-07 om 23.13.18

Aankomende zondag is het Valentijn. Op deze dag word je als single weer met je neusje op de feiten gedrukt. Nee, je bent niet verliefd. Nee, je gaat geen aardbeien eten uit de navel van je lover. Of a la Samantha bedekt met sushi, wachten tot je vriendje komt. Je doet alsof het je niks kan schelen. “Commerciële kutdag.” Je telefoon maakt een geluid. Je hart slaat een slag over. Het klotsen onder je oksels begint. Het zou toch niet… of misschien wel? Forget about it. Melding: je bent getagt door een vriend in een kattenfilmje.

satc

Een smsje was leuker geweest. Of een whatsappje. Of desnoods een like. Zo klinkt het misschien desperate en oppervlakkig. Er zijn natuurlijk nu zoveel belangrijkere dingen om je druk over te maken dan een beetje aandacht van een lover. Of het hebben van een lover. Maar hey, als de rest goed gaat is dit nu eenmaal jouw grootste zorg. Want de rest klopt. Gekke vrienden, fijne familie, genoeg feestjes. Check, check en check. Een beetje afleiding van het mannelijke geslacht zou welkom zijn.

Schermafbeelding 2016-02-07 om 23.25.28Sinds kort ben ik happy in love. Elke ochtend word ik wakker naast de leukste man van de wereld. “I got 99 problems but the bitch ain’t one” gaat niet meer op. Ik heb ineens zorgen waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden. Blijkbaar krijg je die er gratis bij, zoiets als een happy ending bij een Thaise massage.

Als ik vroeger de hort op ging, waren alle vrouwen potentiële vriendinnen. Een sigaretje bietsen kon al het begin zijn van een vriendschap. Nu zijn deze vrouwen soms (vermomde) kapers op de kust. Die net iets te enthousiast om mijn vriend zijn grappen lachen. Of net iets te enthousiast zeggen dat we zooo leuk zijn samen! Weet ik, rot op. “Thanks schat” zeg ik met een glimlach.

Toen ik laatst in de Linda las dat een dame vrouwen ziet als aasgieren dacht ik dat het geschreven was door een megajaloers wijf. Maar nu betrap ik mezelf ook weleens op deze gedachten. Omdat niet iedereen dezelfde principes heeft, heb ik gemerkt. Geloof mij, met het vinden van je spirit animal of je soulmate (hoe je het ook wil noemen) valt alles op zijn plek. Ik zou niet meer zonder kunnen. Alleen is het geluk wel van jou en iemand samen. Soms zou het wel lekker zijn om je alleen druk te hoeven maken over een eventueel SMSje.

Schermafbeelding 2016-02-07 om 23.20.33

 

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top