OURGROUND
No Comments

Slapend arm worden

Er is een nieuwe woonplek in Amsterdam uit de grond gestampt voor studenten: The Student Hotel. Nu ben ik zelf al een aardig tijdje geen studente meer en woon ik inmiddels samen, tóch ben ik even een kijkje gaan nemen. De eerste indruk is goed. De gezamenlijke ruimtes zijn prachtig en je waant je echt in een hotel. Tien maanden per jaar woon, leef en studeer je samen met zevenhonderd andere studenten. Er is een private gym en je krijgt een fiets gratis tot je beschikking (heel benieuwd hoeveel stuks op jaarbasis gejat gaan worden). Maar er is een maar…

Voor een woonruimte buiten de ring van dit formaat (de standaard kamer is 14 m2), vind ik het veel te duur voor de gewone student. Prijzen variëren namelijk tussen de €595 en €850. Het is allemaal zo luxe en trendy mogelijk gemaakt, maar er is geen rekening gehouden met een studentenbudget. In mijn studententijd had ik echt niet meer dan €250 te besteden, dus dit lijkt alleen geschikt voor jongeren met een fulltime baan naast hun studie of rijke ouders. En ik denk dat het eerste nagenoeg onmogelijk is. The Student Hotel is perfect voor internationale studenten met een rijke pa en ma. Maar dat vind ik nou juist weer zo jammer! Wéér die rijke ouders nodig om in Amsterdam te kunnen wonen, ik word er een beetje moe van.

Ik heb echter nog wel een positieve noot: het idee van dit hotel voor studenten, doet mij erg denken aan mijn tijd in Australië, waar ik een jaar lang in hostels woonde. En dat was het beste jaar van mijn leven. Hier dan geen 8 bed female dorms, want je hebt een eigen kamer, maar wel gezamenlijke keukens en woonruimtes. Ik geloof zeker dat de bewoners er net zoveel lol gaan hebben als ik in OZ. En dat is dan wel weer wat geld waard.

Wat: The Student Hotel
Waar: Jan van Galenstraat 335
Waarom: omdat je liever niet je badkamer deelt met een 70-jarige hospita
Website: thestudenthotel.com

About the author:
Has 19 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top