OURGROUND
No Comments

SCHATJES VAN AMSTERDAM

Amsterdam is onze stad met verborgen plekken, gekke inwoners en culturele trekpleisters. We hebben ons laten inspireren door het bruisende Lipton Brightside. In deze blog willen we onze liefde voor de stad met jullie delen en vertellen wat onze favoriete plekken oftewel de schatjes van Amsterdam zijn:

schatjes

TESS MILNE
Charlotte – Jaren geleden nam mijn zusje mij mee naar een geheime plek in de stad. Ze bracht me naar een klein huisje, een soort elektriciteitshuis in oud-west. Ze toetste een code in op de deur en toen deze open ging stapten we binnen bij een mini-bioscoop. Een bioscoop met 12 stoelen en een groot scherm. De hele dag werden er films afgespeeld in een loop. Je kon in de agenda op de deur zien wanneer welke film zou spelen. Wij hebben daar toen ‘The Truman Show’ gekeken, popcorn gegeten en wijn gedronken. Blijkbaar was het een kunstproject en daarom geheel gratis en semi-geheim. Op een gegeven moment heeft het Parool de code van de deur in de krant gezet. Blijkbaar lezen dak- en thuisloze deze krant want die gingen daar vervolgens liggen zuipen, slapen, chillen en blowen. Toen is de bios helaas verdwenen. Het liefst zou ik willen dat er nog meer van deze unieke plekjes komen in de stad, paradijzen met regenbogen, suikerspinnen, unicorns en gespierde hippocentauren. Ik houd van Amsterdam door dit soort kleine verrassingen!

GUILLAUME ‘GEE’ SCHMIDT

Valentine – Toen ik zo’n acht jaar geleden in Amsterdam kwam wonen, was het Rijksmuseum een bouwput waar ik elke dag langsfietste op weg naar huis. Nog nooit had ik dit beroemde bouwsel van binnen gezien, en dit bleef de jaren die volgden zo. In april 2013 was het eindelijk zo ver, ik werd vanuit mijn slaapkamertje gewekt door de klokkentoren en mijn fascinatie voor dit museum in mijn achtertuin begon te groeien. Na een aantal maanden scheen de zon en de Rijkstuinen opende eindelijk zijn poorten. Ik besloot mijn plannen om een balkon aan mijn postzegelwoning op twee hoog te metselen voorgoed te cancelen. Want ik had eindelijk een tuin. Eentje op ’t zuiden, oosten, westen en noorden. De Rijkstuin is een chique baken voor iedereen die graag door blaadjes bladert, het huidje bruint of mensjes kijkt. Soms droom je even weg en waan je je in ‘Jardin de Luxembourg’ in Parijs. Maar dan open je je ogen en denk je: ‘Gelukkig, ik ben nog in Amsterdam.’ Toch zou deze plek nog een extra ster verdienen als er golfkarretjes over het grind zouden rijden, bestuurd door figuren die zo uit een doek van Rembrandt gelopen zijn. Ze schenken je een neutje in terwijl ze vertellen over de Gouden Eeuw en de oude meesters. Een begeleidend orkest beweegt van bankje naar bankje om bezoekers onder te dompelen in sferische klanken. Dat zou pas écht magisch zijn. 

REINIER SIJPKENS

Milou – In de zomer vaar ik het liefst door de grachten en geniet ik van de zon terwijl ik kijk naar alle verschillende verschijningen van bewoners, boten en toeristen. Mijn ultieme moment op de grachten was toch wel de Gay Pride van vorig jaar. Weken lang hadden we geoefend op ons dansje. Op de dag zelf stonden we stomdronken om 10 uur ’s ochtends verkleed als matrozen en zeemeerminnen op een boot om de show van ons leven te geven. Ik voelde me een soort Lady Gaga meets Beyoncé toen ik het luide gejoel van de mensen aan de kant hoorde. Ik kreeg zelfs cadeaus naar me toe gegooid! Mijn favoriete cadeaus waren de flesjes Flugel die me aangereikt werden. Flugel rocks! Wat de Gay Pride dit jaar nog mooier zou maken is als het super lekker weer zou zijn, Beyoncé daadwerkelijk zou optreden en ik gedragen zou worden op een troontje door halfnaakte knappe mannen.

Wat: een ode aan de stad Amsterdam
Waar: Amsterdam, where else?
Waarom: omdat het de mooiste stad van de wereld is
Website: LiptonBrightside.nl

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top