OURGROUND
3 Comments

Single vs. het verkeringleven

kelly-90210-featureAls eeuwige verkeringnerd kon ik de kans niet laten schieten om te reageren op Darla’s epistel over haar ‘singleschap in Amsterdam’. Haar relaas klinkt zeer bekend, veel van mijn vriendinnen klagen over druk van buitenaf om het single-bestaan aan de wilgen te hangen. Maar zoals de eerste zin van dit stukje al verraadt, ben ik in mijn volwassen leven niet veel vrijgezel geweest en heb ik eerlijk gezegd géén idee waar mijn vriendinnen het over hebben.

Vriendjes volgden elkaar bij mij in een rap tempo en op één of andere manier kwam ik altijd in rotsvaste relaties terecht. Ondanks dat ik nu alweer 9 jaar met de allerleukste van de wereld ben, wil ik graag vertellen waarom er geen ‘beter of slechter’ bestaat tussen het single zijn en het verkeringnerd-bestaan.

De trouwerij. Blijkbaar is het voor andere stellen ondenkbaar dat hij na zoveel jaar samen nog steeds niet op zijn knieën is gegaan. Dus ik word altijd hardhandig naar voren geduwd bij het gooien van het boeket. Na iedere vakantie krijg ik de vraag: “Did he propose?”. En dan krijg ik vervolgens een beteuterd smoelwerk te zien als ik wéér een lege ringvinger toon. Hoewel het feest van de liefde mooi is, heb ik gewoonweg niet zo’n trouwdroom en ga ik voorlopig nog liever op vakantie dan dat ik duizend piek neertel voor alleen een jurk.

Dito voor het onderwerp met de grote K. Koters, kinderen, kroost. Voornamelijk van stellen die een stuk minder lang bij loverselkaar zijn en binnen een jaar de eerste koters geworpen hebben ontvang ik vaak goedbedoelde hints. “Het is echt zo’n toevoeging voor je relatie! Jullie zouden zo’n leuk kindje krijgen! Wanneer beginnen jullie nou? Je bent al over de 30!”. Het is voor hen onbegrijpelijk dat ik er gewoon nog even geen behoefte aan heb. Alsof ik me moet verdedigen en nog ‘oppervlakkig alleen voor mezelf leef’. En misschien doe ik dat ook wel, voor zo lang het kan. Ik ben juist zo aan het genieten van deze vrije periode, waarbij je samen zoveel kunt doen nu je net iets meer geld hebt dan toen je tussen je tentamens door leefde op een pot Calvé met zompige Wasa crackers. Dat kind komt hopelijk ooit nog wel, maar nog effe niet. Het feit dat ik nog even blijf hangen bij ‘huisje’ voordat ik doorpak naar ‘boompje en beestje’ is blijkbaar lastig te begrijpen.

Verder voel ik mezelf vaak de oude bes tussen mijn vrijgezelle vriendinnen, die iedere week weer de meest hilarische piemelgesprekken houden. Juist ík roep het hardst om details, om maar een beetje te kunnen meegenieten van al dat avontuur. Dat de heren in kwestie vaak nooit meer iets laten horen is voor mij iets volledig onbekends, maar dat schijnt er een beetje bij te horen.

De faalstatus van single zijn heb ik daarom ook nooit begrepen. Ik zie alleen maar sterke, onafhankelijke, intelligente en mooie vrouwen die genieten van het leven en hun eigen keuzes kunnen maken. Geniet van het leven, met of zonder vent.

 

Wat: het leven met verkering
Waar: in Amsterdam
Waarom: single of bezet, zolang je gelukkig bent
Website: tinder.nl

 

 

 

About the author:
Has 114 Articles

3 COMMENTS

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top