OURGROUND
No Comments

Alle drukke jonge mensen verzamelen

Wanneer je dit leest ben je waarschijnlijk druk, jong en geïnteresseerd in dit artikel. Komt mooi uit, want we hebben een Gouden Tip voor je. 

Sowieso is het redelijk genieton om anno 2016 jong, druk (en geïnteresseerd) te zijn. Met verse kikkererwtpasta met munt en kefir water at a tap of a button kun jij nu heerlijk verantwoord overwerken. Geen dikke ogen meer in de ochtend van de slechte, zoute sojasaus die de afhaaljappaner bij je sushi serveert. De jongens en meisjes van de gezonde bezorg services got your toned back. Ook pakketjes vol nieuwe bikini’s in tie-die print vliegen in rap tempo over de werkvloer. De mannen van DHL zijn er maar druk mee. We zijn met z’n allen al tij-den niet in de H&M geweest. Te jong. Te druk.

Maar wacht. Zijn wij jonge, drukke mensen niet helemaal klaar met consumeren? Willen we niet meer diepgang? Ook dáár worden we bediend. En wel door ons favo Mokums museum: Het Stedelijk. 

Waarschijnlijk heb je ze al voorbij zien komen: de witte linnen tasjes met ‘Stedelijk X’ in supercool logo, de mooie meisjes en jongens die met deze tasjes pronken op menig insta-feed. Oftewel de zweem der coolness waarin de Badkuip werd ondergedompeld de laatste weken.

Stedelijk_X_Ron_Facebookcover_DEF

 

Want wat was er aan de hand? Het museum kreeg door dat er voor de jonge, drukke mensen te veel te zien was in het museum. Het werd ze te overweldigend. Te veel. Te moeilijk. Te druk en te jong. Er moest iets gebeuren. De marketing machine van Het Stedelijk heeft ze goed op het snotje, want met de lancering van ‘Stedelijk X’ bedienen ze PRECIES jij en ik. 

 

Ze vroegen 6 Amsterdamse influentials (mensen die ’t voor het zeggen hebben) om een selectie te maken van de werken in het museum. Ik noem een Lize Korpershoek, Perre van der Brink en Ron Simpson. Zij cureerden de werken, het Stedelijk maakte hier een audiotour van. Elke twee weken werd stond de tour van één van de influencers centraal en kon je deze gratis beluisteren. In het Stedelijk zelf óf via SoundCloud. Kijk, dat is nog eens een lifehack.

tumblr_o4so2xqAUw1qh31llo1_1280

Helaas is dit festijn al bijna afgelopen. En heb je nog maar een paar dagen om te genieten van de audiotour van Perre. Te druk? Of gewoon al rete benieuwd? Luister dan alvast op Soundcloud

Wat: Stedelijk X
Waar: de Badkuip
Waarom: we zijn allemaal druk (en bijna allemaal jong)
Website: StedelijkX.nl

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top