OURGROUND
1 Comment

Vrij en veilig Amsterdam met Stefan de Bruijn, VVD

Wat moet je als je heus wel weet dat je hoort te gaan stemmen de 19de maart maar echt niet weet op wie, op wat,  waarom en wat dat nou eigenlijk uitmaakt? Het antwoord is simpel: volg OURGROUND deze week! Wij stellen simpele vragen aan jonge politici, verwachten duidelijke antwoorden in de hoop dat we er wijzer van worden.

Stefan de Bruijn, dertig jaar oud, al ruim tien jaar Amsterdammer en gelukkige inwoner van stadsdeel Centrum. Duo-gemeenteraadslid,  woordvoerder Diversiteit én nummer 12 op de kandidatenlijst van de VVD. Naast de drukke promotie werkzaamheden voor de komende verkiezingen is Stefan in het niet-politieke leven werkzaam als adviseur public affairs in Den Haag.

Stemmen staat niet heel hoog op het prioriteitenlijstje van de meeste Amsterdammers. Waarom moeten wij over twee dagen naar de stembus?

Een lage opkomst geeft een vertekend beeld van de wensen van de stad. Als slechts 50% zijn stem uitbrengt weet je niet wat de rest denkt of wil. Het is ieders vrije keus om wel of niet te gaan. Ik ben niet voor een stemplicht maar het is wel een belangrijke taak van ons om mensen te wijzen op het belang van lokale politiek. Veel hangt af van de lokale bestuurders. Zo beslist de gemeente over heel veel zaken op het gebied van veiligheid, binnenkort ook de zorg. Er is zes miljard euro welke goed besteed moet worden.

Is de VVD dé partij voor Amsterdam?

We hebben de afgelopen jaren bewezen dat we de financiën gezond  kunnen houden. Dat zullen andere partijen ook beamen. Ook hebben we goede dingen gedaan op het gebied van veiligheid op straat zoals meer cameratoezicht.  De afgelopen vier jaar is het echt veiliger geworden op straat en daar is de VVD grotendeels voor verantwoordelijk. Samen met het zeer kordate optreden van burgemeester van der Laan, dat moet gezegd worden. We willen veel ruimte voor ondernemers zodat zij hun werk kunnen doen zonder al te veel hinder en bemoeienis. De lasten moeten laag blijven. Alle euro’s die naar de belasting gaan kunnen nu niet voor investeringen worden gebruikt.

Hoe kan Amsterdam nog beter functioneren?

Het onderwijs kan nog veel beter. Zowel het basis als het hoger onderwijs. En wij zijn er voor om meer talent naar Amsterdam te halen. Om deze mensen hier naar toe te halen is het ook van belang dat Amsterdam aantrekkelijker wordt. Het moet dan ook makkelijker worden om een woning te vinden bijvoorbeeld. Als er meer talent naar onze stad komt,  op universiteiten of in bijzondere banen, dan geeft dat een impuls voor de rest van de stad. Zo ontstaat er ook meer werkgelegenheid. Als ons verkiezingsprogramma volledig wordt uitgevoerd levert dit 40.000 banen op. Dat is het meeste van alle partijen.

Is er niet genoeg talent te vinden in de stad zelf?

Nog niet voldoende. Door het ergens anders vandaan te halen stimuleer je de stad. In de meeste landen is de hoofdstad de banenmotor van het land. In Amsterdam is dat nog niet zo en dat zou het wel moeten worden. We moeten ambitieus zijn voor onze stad.

Goed wonen is voor de huidige inwoners ook niet heel makkelijk te regelen. Wat zijn de plannen hiervoor?

Op termijn willen we naar minder sociale woningen. Als je nu kijkt naar de gemiddelde inkomens in de stad dan zijn er echt minder sociale huurwoningen nodig. Die ruimte is nodig voor de middeninkomens. Voor starters moeten er voldoende vrije sector huurwoningen komen en die woningen zijn nu nog te duur wegens schaarste. Als de scheefwoners echt goed zouden worden aangepakt dan komt er in eens heel veel ruimte bij.

Ruimte voor wat schaamteloze zelfpromotie! Waarom zouden wij onze voorkeur specifiek voor jou uitspreken?

Ik zet me veel in voor een vrij en veilig Amsterdam en de Joodse en de homogemeenschap. Zo hebben we we  het voor elkaar gekregen dat er extra beveiliging is gekomen bij diverse de Joodse scholen en synagoges. Ik wil het antisemitisme in de stad aanpakken door onder andere meer voorlichting op scholen. Ook is mijn voorstel om de letters van IAMsterdam tijdens belangrijke evenementen regenboogkleuren te geven net aangenomen.

Je komt oorspronkelijk uit de buurt van Eindhoven en je werkt in Den Haag. Waarom is Amsterdam toch jouw stad?

Amsterdam is de liberale en vrije stad bij uitstek. Amsterdam heeft alles. Er is niks wat een andere stad heeft wat Amsterdam niet heeft

Wat zijn voor jou echte pareltjes van de stad?

Chez René aan de Amstel is het leukste café van Amsterdam. Het is er altijd gezellig en het past bij het liberale en vrije gevoel van de stad. Verder kom ik graag in het Vondelpark, om te rennen maar ook om tot rust te komen. Sinds Eric van der Burg wethouder sport is geworden is Ajax elk jaar kampioen geworden. Binnenkort wellicht voor de vierde keer op rij. Dat zou fantastisch zijn en is Ajax nog nooit eerder gelukt.

Zo horen we het graag! Stefan de Bruijn, VVD. Nummer 12, aanvinken met het rode potlood als je denkt dat hij het in zich heeft onze stad mooier beter en aantrekkelijker te maken!

Wie: Stefan de Bruijn
Waar: Cafe Myrabelle
Waarom: stemmen met voorkennis is altijd beter
Website: vvdamsterdam.nl/stefandebruijn/

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top