OURGROUND
No Comments

Stop de mannenpraat!

Schermafbeelding 2015-11-02 om 23.13.11 Schermafbeelding 2015-11-02 om 23.12.34

Ik heb een nieuwe gewoonte. En ik ben er echt super trots op: elke zondag mediteer ik mee met Stadsverlichting. Bij de Nieuwe Yogaschool komen we samen om een uur te mediteren. Super mooi! Het eerste gedeelte van de meditatie besteed je aan het sussen van je eigen gedachten. En dát, dat blijkt de laatste tijd toch godverdomme lastig voor me te zijn.

Daar zit ik dan, doodstil op een kussentje in de kleermakerszit en denk maar aan één ding: de gozers in mijn leven. De ex die ik wellicht toch maar eens van een dikke vette laag stof moet ontdoen. Die scharrel, want wat is toch nog steeds onze status? Of die ene man waarmee ik nog steeds een ‘open einde’ beleef, omdat we er allebei toch een soort van zeker zijn dat we met elkaar eindigen. Ben ik sowieso een held in. Een relatie, fling, scharrel lekker nonchalant half afkappen. Kun je nog altijd recyclen. Enfin, ik zit dus daar. Ik kan mediteren voor de vluchtelingen, voor één van mijn beste vrienden die ziek is…en wat doe ik? Ik denk aan mannen. Diep, diep, diep triest.

Als ik uit de meditatie kom drinken mijn vriendinnen en ik nog een theetje en bespreken we wat we voelden en welke gedachten er bij ons opkwamen. Toch wel ernstig teleurgesteld in mezelf biecht ik op dat ik maar aan één ding kon denken: ‘de man’. En wat blijkt: al mijn vriendinnen hadden precies hetzelfde. Ze vroegen zich af wanneer ze eindelijk met die leuke dude die ze hadden ontmoet konden sexen. Date 3, 4, 5 of toch 6? Wat dachten we ervan om dat gewoon te doen als wij daar zelf zin in hebben? Of de vriendin die maar geen reactie kreeg van de dude waar ze vorige week mee op date was gegaan. Waarom zou dat zijn? Zou ze hem nog wat kunnen sturen? Als je zin hebt om iets aan hem te vertellen dan zou ik dat doen. Maar al dat gepieker over deze mannen is toch zonde van onze tijd? Zullen we daar alsjeblieft en masse mee kappen?

Wij vrouwen hebben te gekke levens. Kunnen alles wat we willen doen in Amsterdam. Kunnen alles worden. Waarom maken we ons dan zo druk om die penisdragende wezens? Moeten we niet wat meer tijd steken in onszelf en wat minder in hun? Begrijp me goed, dit is echt geen haat-de-man blog. Zeker niet. Mannen zijn top. Maar vrouwen die zich non-stop druk maken over de mannen vind ik niet zo top. Dus zullen we daar gewoon mee stoppen? Zullen we stoppen met non-stop hun acties (of gebrek aan acties) te analyseren en vooral stoppen met proberen te bedenken wat zij denken. Is sowieso een mission impossible. Wordt het niet tijd dat we ons eigen plan trekken en die mannen passanten laten zijn van het coole pad wat wij op deze aardbol uitracen? Mijn leven is een goed geoliede super snelle trein vol vreugde en vertier. Is er een man die mee wilt rijden? Top! Maar ik ga geen stoptrein worden.

Wat: Mannenpraat
Waar: Amsterdam
Waarom: omdat het zonde van onze tijd is
Website: mega random video

 

Tagged with: ,
About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top