OURGROUND
No Comments

Stoppen met roken

IMG_2682Zo’n 6 maanden geleden schreef ik een artikel over mijn ‘stoppen met roken’ ervaring. Een heads up lijkt me dan wel zo fair ruim een half jaar later, wat zeg ik? 6 maanden, 26 dagen en 3373 sigaretten later. Want zo lang is het geleden dat ik mijn laatste peukie uit drukte. FullSizeRender_1

Ik heb het zwaar gehad, lichamelijk maar ook mentaal. Wat eerst een Mount Everst leek te zijn bleek al gauw over te gaan in een wat meer begaanbaar Alpengebied en uiteindelijk naar het heuvelachtige Limburg. En nu denk ik nauwelijks nog aan roken.

De ‘ik-stop-ermee-cursus’ die ik in augustus 2014 volgde om mijn verslaving aan banden te leggen heeft mega veel voor me betekend. De standaard clichés zijn allemaal hartstikke waar. Je voelt je fitter, helderder, opstaan gaat beter, proeft beter, minder brak, mooiere huid, sterker haar,etc. Maar toch is het is heel bijzonder om dat zelf te beleven.

smoking_mini

Vele producten en smaken had ik nog nooit echt geproefd in mijn bewuste leven. In oktober ben ik gaan eten bij ‘The Jane’ in Antwerpen van sterren chef Sergio Hermans, ik wist serieus niet wat ik meemaakte. Ik was echt ontroerd. Weet je waarom? Omdat ik al die jaren dat ik verslaafd was aan een debiel tabakstaafje dit soort dingen veel minder intens heb kunnen ervaren. Ik heb heus van vele sigaretten genoten, maar ik ben nu zo blij dat ik ermee gekapt ben. Alsof je jarenlang met een loden bal aan je been hebt gelopen. Veel meer dingen werden beïnvloed door mijn verslavingsgedrag dan ik me ooit gerealiseerd had. Alleen al de gedachten: wat ga ik vandaag doen? Kan ik daar roken? Hoeveel peuken heb ik nog? Waar kan ik sigaretten halen als ze op zijn? Moet ik dan een andere route nemen? Wie gaan er mee? Hebben die zelf sigaretten of zijn het bietsers? Bij sommige gesprekken hoorde ik niet eens meer wat iemand vertelde, ik dacht alleen maar: “wanneer kan ik dit gesprek afkappen en naar buiten om te roken?”  Oooooo, ik schaam me diep!

De woorden van cursusleraar Hugo gonzen zo nu en dan door mijn hoofd. De tekst: “Je moet blij zijn met je keuze om geen roker meer te zijn” is herhaaldelijk teruggekeerd en heeft me zo vaak een glimlach bezorgd. Want ik ben blij. Echt heel blij!

smoke not

Het grote monster is nog niet aan mijn bedzijde verschenen. Ik heb lang gedacht, dat als er iets heel ergs zou gebeuren, de kans groot is dat ik weer ga beginnen. Maar de twijfel wordt wel steeds minder, ik denk niet dat ik ooit ga beginnen.

En eerlijk is eerlijk, ondanks dat ik op mijn voeding gelet heb, ben ik toch wat ‘gezelliger’ geworden. powerMaar het moeilijkste, stoppen met roken, is me gelukt. Dus die kilo’s ben ik er nu aan het aftrainen en dat gaat me ook wel lukken. Powerrrrrrrr. 

In de afgelopen tijd heb ik ruim €1000 bespaard! Dit bedrag heb ik stiekem al meerdere keren uitgegeven, maar over een week stap ik toch met mijn ook-gestopt-met-roken-vriendin-nazli in het vliegtuig naar Barcelona om ons half jaar te vieren!!! Olé!

roken geld besparen

 

Wat: gestopt met roken
Waar: in Amsterdam (maar ook Utrecht en andere gekke steden)
Waarom: als je echt wilt stoppen, moet je lekker zelluf de cursus volgen (het is de € 100,- echt waard)
Websiteikstopermee.nl

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top