OURGROUND
2 Comments

Courgettes en knipogen op de Ten Katemarkt

De Ten Katemarkt is een markt zonder spatjes en dat maakt mij blij. Geen kramen vol met nonsens voor toeristen zoals op de Cuyp of moeilijke liflafjes op de Noordermarkt. Het is er standaard gezellig en druk, het ruikt er naar allerlei dingen waar ik zin in heb en ze verkopen er spullen die ik nodig heb. Als een soort goudvis maak ik altijd hetzelfde rondje langs mijn favoriete kraampjes welke ik  graag met jullie deel:

Bloemenstal (eerste kraam links)
Om niet failliet te gaan door mijn obsessie voor verse bloemen in huis koop ik deze altijd op de markt. De eerste kraam links heeft altijd wel wat moois. Soms is het even goed zoeken want heel vergrijsd Oud-West koopt hier zijn chrysanten en roosjes maar er zit altijd wel wat tussen. Extra gezellig is dat de verkopers altijd even vriendelijk zijn en je graag tips en knipogen geven.
 
50 cent kraam (derde kraam links)
Mijn inkoop-startpunt wanneer ik voor veel mensen moet koken. Drie kramen lang en een ruim assortiment groente, kruiden en fruit. Direct te herkennen aan de hordes mensen die ervoor staan en proberen hun mandje in de handen van een verkoper te proppen. Hier is het namelijk altijd ramdruk want, je raad het al, (bijna) alles in deze kraam kost slechts vijftig cent. De kwaliteit is niet altijd het állerbeste maar de prijs/kwantiteit verhouding maakt dit allemaal goed, zeker als je het diezelfde dag nog in de pan gooit.

Mezze (bijna aan het einde van de markt, voorbij de Bellamystraat)
Je doet jezelf te kort wanneer je deze kar voorbij zou lopen zonder ‘het’ broodje te bestellen. Geen idee hoe het echt heet maar ik vraag altijd hoopvol glimlachend “mag ik dat ene broodje?” en iedereen begrijpt direct wat ik bedoel. Platbrood, hummus, gegrilde groente en falafel. De rest van de dag hoef je niet meer te eten maar dat is het meer dan waard. Ook de rest van de inhoud van de kar trouwens en bijna alles mag voorgeproefd worden.

Boer Geert (vijfde of zesde kraam rechts)
In mijn kringen ook wel bekend als dé lekkere-happen-kar. T
e herkennen aan de heerlijke geuren die van de kar afkomen want aan de zijkant van de kar worden broodjes warmvlees verkocht.Vol olijven, noten, snacks, lekker brood en allerlei soorten kaasjes. Aanwijzen en inladen, meer hoef ik niet te doen aan het einde van mijn Ten Kate-ronde.

Mocht je toch ergens willen zitten en lunchen dan is het zeer goed toeven bij Uit de Keuken, net om de hoek aan het Bellamyplein of bij Bar Brouw op de hoek Ten Kate straat/Bellamystraat. Oh en vergeet niet om af en toe achter de kraampjes terug te lopen. Bij de tropische winkel achter de 50-cent kraam verkopen ze de beste huisgemaakte sambal ever.

Wat: Ten Katemarkt
Waar: Ten Katestraat, Oud West
Waarom: Fijne markt zonder spatjes
Website: FB Ten Katemarkt

Tagged with:
About the author:
Has 44 Articles

2 COMMENTS
  1. Stefanie Verweij

    Fijn, nu heb ik honger!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top