OURGROUND
No Comments

The dating cancel conspiracy

Dating-Ballon

Sinds een paar maanden begeef ik mij als jongeheer op de vrijgezellenmarkt van Amsterdam. En dat bevalt niet slecht, kan ik je vertellen. Niks te klagen over aandacht op feestjes en festivals. En sinds ik Happn en Tinder onder de knie heb rollen regelmatig prima matches uit de bus.

Goed, dan komt het moment waarop je iets gaat afspreken. Ik ben niet zo van de ellenlange quasi-grappige digitale gesprekken, maar vind het veel fijner om iemand face-to-face te ontmoeten. Dan weet je ook meteen of je een klik hebt. Dus twee dates werden gepland, maar tot mijn schrik kreeg ik ook twee cancels! De één te druk met school, de ander een zieke oma. Allemaal hartstikke plausibel, en ik geloof graag iedereen op z’n woord, maar dit werd op den duur te bizar voor woorden…

cancelled

Daarna was er namelijk nog iemand die toch nog ‘effe lekker ging sporten’ en één die het verstandig leek om later in de zomer iets af te spreken. Momenteel staat de cancel-teller op zes in vier weken tijd. WHATDEFOK? Is er een soort conspiracy aan de gang? Schrik ik mensen af? Doe ik iets verkeerd volgens de ongeschreven date-reglementen? Je hoeft niet te denken dat hier achttien gelukte dates tegenover staan. Neen. Na een semi-catfish ervaring heb ik gelukkig wel twee normale dates gehad, die oprecht gezellig waren. Het is nu tot een punt gekomen dat ik afgelopen week drie dates in twee dagen plande, hopend dat er eentje doorging. Voelt ook een beetje scheef om eerlijk te zijn (gelukkig werd er geheel naar verwachting nog één gecanceld).

Een verhelderend gesprek met een paar raadgevende vriendinnen heeft mij in ieder geval het volgende geleerd. Plan nooit te ver vooruit. Spontaniteit is het keyword. Hoe spontaner, hoe beter. ‘Hé, heb je zin om over 10 minuten een appelflap te scoren bij de Hema?’ Zo spontaan mogelijk dus. Oké, daar kan ik wel iets mee. Vind ik ook leuker en romantischer eigenlijk. Helaas ben ik hiermee in de praktijk tegen een obstakel aangelopen. Het kan weken duren voor het lukt om iets af te spreken. En keer op keer falende spontane voorstellen geven je niet het zelfvertrouwen om te blijven proberen.

dating amsterdam ourground

Verder zeiden mijn vriendinnen ook dat het vanuit de vrouw een stukje koudwatervrees kan zijn. Wél warm lopen voor digitale aandacht, maar vervolgens niet écht durven af te spreken als het erop aankomt. In dat geval wil ik alle potentiële twijfel wegnemen door te stellen dat afspreken altijd een uitkomst biedt. Iemand bezorgt je een leuke avond óf je doet een exit-strategie en hebt een grappig verhaal voor je vriendinnen. Lachen toch?

Anyway, het is wellicht te merken dat ik naarstig opzoek ben naar verklaringen. Ik heb de afgelopen (vrijgezelle) maanden in ieder geval alweer veel bijgeleerd over het vrouwelijk denkpatroon. En daar raak je als man nooit over uitgeleerd. See you on Happn ladies, en waag het niet om af te zeggen!

Boy H. probeert graag over nieuwe dingen. Soms jammerlijk falend, soms
shinend als een malle.

About the author:
Has 76 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top