OURGROUND
No Comments

The Dating Game: hoe het spel der daten werkt

The Dating GameKen je dat gevoel dat je iemand uit je verleden tegenkomt die er fine as hell uitziet? Je vraagt je direct af: ‘Why am I not tapping that ass?’ Laten we voor het gemak even uit gaan van een ‘hij’. De vriendelijke vriend in kwestie blijft in je hoofd ronddwarrelen en je besluit dat je feministisch genoeg bent – want dit roepen we altijd heel hard terwijl wij eigenlijk keihard ‘courted’ willen worden. Yes ladies, don’t deny! – om zelf contact met hem op te nemen. Uit zichzelf geeft hij binnen no time zijn nummer. Let the apping games begin!

The apping game
His app game isn’t strong. Je neemt er genoegen mee, maar eigenlijk erger jij je er stiekem al een beetje aan. Je laat het gaan want de boy komt snel met een ‘date’. ‘Date’ omdat het nog altijd maar de vraag is wat men tegenwoordig verstaat onder ‘Kom je vanavond bij mij eten? #netflixandchill’ Eet jij mij, eet ik jou of eten we iets wat jij hebt gemaakt? Het blijft lastig.

Je komt aan met een outfit die zo gestyled is dat je er casual uitziet. Duurde 30 minuten maar dan heb je ook wat. Verbazingwekkend genoeg staat er ook nog eten op tafel. Hoppa, alle spanning weg. Hij is relaxed waardoor jij je meteen ook meer op je gemak voelt. Iets wat bij mij persoonlijk niet snel voorkomt fyi. Laten we alle details skippen, because ain’t nobody got time for that. You kissed. It was good! You wanted more (of that) – still do –, maar je moest gewoon werken de volgende dag dus dat feest ging niet door.

The hinting game
Van beide kanten worden er hintjes gedropt dat het voor herhaling vatbaar is, maar hij pakt niet door. Ik ben nog steeds van mening dat de man moet jagen. Het zit in zijn DNA. Hij is – als het goed is – een jager. Eentje die zijn prooi wil veroveren, toe-eigenen en er dan ook nog mee gaat pronken. De boy in kwestie pakt dus niet door, maar doet wel heel dapper wanneer zijn apping game semi-strong is. Dit is overigens niet vaak, maar dat terzijde. Ondertussen rent hij rondjes in jouw hoofd. Wat doe je er aan? Je trekt weer die verdomde stoute schoenen aan en appt hem voor een vervolg. De boy is down, maar uiteindelijk komt het er niet van. Een gevalletje ongelukkige samenloop van omstandigheden. Het liefst wil je tegen hem schreeuwen, maar dat kan niet want dat zou niet lady like zijn en je direct in de categorie psycho bitches plaatsen. Heb je wel recht van spreken? Jullie hebben immers maar één keer gedatet…

The bullshit game
Ik vind dat we eerlijker en meer open naar elkaar moeten zijn. Sinds wanneer is het zó moeilijk geworden om uit te spreken wat je denkt voor de ander te voelen? Of te vertellen hoe je over een situatie denkt? Eerlijk, hier heb je toch geen tijd voor of zin in? Ik in ieder geval niet. Zeg gewoon waar het op staat. Want hoezo weegt de angst om afgewezen te worden vanwege je gevoel zwaarder dan de mogelijkheid om de Clyde to your Bonnie te vinden, of andersom?

Ons moppie van deze week is Miss Sparkle Eyes Elise, in het dagelijks leven freelance journalist en producer. Ze houdt Elise OURGROUNDvan schrijven en (Indisch) eten, is een sport-bikkel en als het nog niet duidelijk was: she doesn’t like bullshit. 

Disclaimer: deze blog is alweer van eventjes geleden. Elise is inmiddels van de dating markt en happily hooked;) 

Wat: Een shitload aan onuitgesproken gevoelens.
Waar: Overal op deze ronde aardbol.
Waarom: Geen idee. Sharing is caring, especially the love. #makebabiesnotwar
Website: Let’s keep it real y’all. #stoplying

Tagged with: , , ,
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top