OURGROUND
No Comments

The Public House of Art

Schermafbeelding 2015-11-02 om 17.26.00Of we langs wilden komen bij de opening van The Public House of Art. De boodschap op de uitnodiging: This is not a gallery. Deze ‘Magritte’ -like uitspraak (de Franse kunstenaar met zijn kunstwerk “Ceci n’est pas un pipe”) wekte mijn nieuwsgierigheid. Ik hang liever art aan de muur dan een bezwete foto van mij en m’n lover voor de Machu Piccu. Op de funky website zie ik dat de kunst van The Public House of Art vooral laagdrempelig en betaalbaar is. Gezien ik mijn pot met goud onder de regenboog nog niet gevonden heb, klinkt dat zeker goed.

Schermafbeelding 2015-11-02 om 17.28.40Aangekomen bij de Public House of Art is het hele ‘house’ uitgelicht in het rood: als een grote hoerenkast . Achter het meest prominente raam staan de pareltjes van de wallen: de OuweHoeren. Met deze Red Light District look wil The Public House of Art het idee over hoe “kunst gepresenteerd zou moeten worden” met de grond gelijk maken. Lekker tegen die opgedirkte kunstwereld  aanschoppen, daar houden wij wel van.

De OuweHoeren en de rode lichten zijn inmiddels opgeruimd, maar je kunt nog wel genieten van een puike verzameling kunst in een hele fijne ruimte. Ik ben helemaal verliefd op het bloemetjesbehang en het pandje voelt lekker Amsterdams aan met de smalle trappen en verschillende verdiepingen. De mensen achter The Public House of Art houden wel van een grapje; naast de kunst hangen lijsten met teksten zoals ’Here laid an artwork. Now it’s only this shitty sign’.Schermafbeelding 2015-11-02 om 17.27.45

Het eerste thema van The Public House of Art is ‘The Awesome’ Awesome is tegenwoordig een megapopulair woord en het kunsthuis stelt met deze expo de vraag of we nog wel verwonderd kunnen worden door beeld. De kunstenaars die aan dit thema hebben meegewerkt zijn onder andere Jenny Boot, Henri Senders, Barbara van den Berg en Valay Shende. Ieder half jaar wordt er een nieuwe collectie kunst van zowel bekende als minder bekende kunstenaars samengesteld.

En wat betreft die geldboom: De kunstwerken zijn dus echt best wel betaalbaar (in tegenstelling tot de Affordable Artfair, als je het mij vraagt) omdat er vier maten S, M, L, XL (house, villa, mansion en castle) worden aangeboden; de prijzen variëren van 100 euro voor de kleinste maat tot en met 1.500 voor de grootste.

 

Wat: The Public House of Art
Waar: Spiegelstraat 39
Waarom: te gekke kunst voor weinig euro’s
Website: publichouseofart.com

 

 

 

 

 

 

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top