OURGROUND
No Comments

Toerist achterop de fiets

IMG_0698

Sinds een paar weken kan je bij Yellow bike gratis een gele bagagedrager op je fiets laten plaatsen. Het idee is om toeristen en Amsterdammers dichter bij elkaar te brengen en als je zo’n gele bagagedrager hebt dan kan een toerist bij je achterop springen en kan je hem of haar een lift geven en een praatje maken. Een soort couchsurfing maar dan op de fiets zeg maar. Aangezien wij van Ourground al regelmatig hebben uitgelaten over de toeristen in town vond ik het een prima plan om zo’n zogenaamde backie te installeren op mijn fiets. (Check het leuke filmpje waarin het precies wordt uitgelegd hier).

Beetje minder was het dat op de dag dat ik de Wallen fietste op weg naar Yellow bike ik een mega kater had. De avond ervoor was zo’n nacht van belanden in Ruk en Pluk en vervolgens nog diepe gesprekken met de shoarmaboer. Je begrijpt het: ik voelde me zeer ellendig. Niet zo’n best moment om je tussen de toeristen op de wallen te begeven. Maar dat realiseerde ik me pas toen ik al grommend, briesend en mopperend tegen allemaal toeristen opbotste.

Oeps. Ik was juist op weg om een gele bagagedrager te laten installeren en ondertussen zat ik tegen alle toeristen die in de weg stonden te gillen, te krijsen of te zuchten. Realisatiemomentje. En een ‘ik ga mijn leven beteren en ga mij veel boeddhistischer opstellen tegen toeristen’ moment.

IMG_0692 IMG_0693 IMG_0694

Gelukkig werkte de aardige jongen van Yello bike mee met mijn voornemen. Hoe aardig hij de drie Engelse jochies voor mij hielp gaf me moed. Ik heb een half uur met hem in de winkel gestaan en alle toeristen die kwamen werden vriendelijk te woord gestaan. En waarschijnlijk is dat heel de instelling van die fietsenverhuur; want hoe leuk is het dat Amsterdamers gratis een gele bagagedrager krijgen? Daarbovenop kreeg ik ook nog een gratis achterlicht erbij geinstalleerd. Tevreden verliet ik de zaak. En nu vind ik het toch wel spannend. Wanneer gaat de eerste toerist joelen en moet ik er een mee op mijn bagagedrager nemen? Laten we allemaal een gele bagagedrager installeren: hoe leuk is dat en hoe aardig worden we dan voor elkaar? En vooral voor toeristen. Want hoe je het wendt of keert; het zijn ook maar mensen.

IMG_0699 IMG_0705 IMG_0701

Wat: backie
Waar: Yellow bike heeft twee locaties hartje centrum, check de website
Waarom: Omdat we lief moeten gaan doen voor toeristen
Website: Yellowbike

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top