OURGROUND
No Comments

Toeristenterror: hoe mee om te gaan?

1eb1edc13085762f921d52a6c1d67c9c
Wij Amsterdammers zijn apetrots op onze stad. We kunnen uren pratenover de grachten, leukste plekjes, lekkere restaurants en natuurlijk de Mokummers zelf. En daarom vind ik het zeker een eer dat toeristen naar onze stad komen. Maar de laatste tijd popt het woord ‘Eurodisney’ steeds vaker op als het over toeristen gaat. Inderdaad, we moeten er met z’n allen voor zorgen dat ons stadje niet één groot pretpark wordt met toeristen. Zelfs in mijn rustige straatje in Oost hoor ik de rolkoffertjes over de stoep denderen.

Toeristen zijn soms net duiven. Bloedirritant vind ik ze. Mijn grootste ergernissen zet ik voor jullie op een rijtje. Maar dan wel direct met een oplossing erbij. Want het zijn ook maar mensen en we moeten een beetje lief zijn naar elkaar.

Toerist op fiets

Ergernis: In iedere reisgids staat het gewoon als tip: ‘Ben je in Amsterdam, huur dan een fiets. Een makkelijke manier om de stad te ontdekken’. En daarom worden onze fietspaden niet alleen bezet door duiven, maar ook door toeristen die nog nooit van hun leven op een fiets hebben gezeten. Het lijkt ook alleen maar erger te worden.Slingerende, linksrijdende toeristen blokkeren zo’n beetje elk fietspad. Het is een wonder dat er zo weinig ongelukken mee gebeuren (al ben ik wel benieuwd naar cijfers van de eerste hulp).

Oplossing:Wat we er tegen kunnen doen? Niet zo heel veel. Het duurt niet heel lang meer of heel dat fietsenverhuur wordt aan banden gelegd want als zelfs een bejaarde Rus de fiets heeft ontdekt dan weet je dat een wet t-shirt contest bij Al Qaida minder gevaarlijk is. Dus heb geduld. En tot die tijd tel tot 10. Haal ze rustig in en herhaal als een mantra dat een duif het ook nooit leert dat het gevaarlijk is om op een fietspad zaad te pikken. Een toerist leert het ook nooit. Dus tringel lief, lach naar ze en haal ze rustig in.

4284863f155c842453da24117740e77e

Stonede toerist

Ergenis: Wil je net boodschappen gaan doen kotst een stonede toerist de stoep bij de ingang van de Appie vol. Dit gebeurt regelmatig als je ergens in het centrum boodschappen wil gaan doen. Of ze staan ergens te hangen en je wil er langs lopen. Of ze kijken groen en geel. Vooral puberende Franse jongetjes (met witte kopjes op de puisten) kunnen stoned een vies gezicht opleveren en draagt niet bij aan een prettig straatbeeld.

Oplossing: Heb standaard een zak mini Marsjes/Snickers/Lions op zak. Zie je een groen of geel ogende toerist? Twijfel niet. Graai in je tas naar een suikerbom en prop die in de mond van het slachtoffer. Toeristen worden namelijk in Amsterdam extra stoned. Waarom? Omdat de THC waardes (dat stofje waar je high van wordt in wiet) in Amsterdam extreem hoog zijn. De oplossing omdie waardes weer wat sneller uit je bloed te krijgen? Juist. Suiker.

Bierfiets

Ergernis: Zo’n mega grote fiets die de straten blokkeert met lallende, dronken mannen (of vrouwen) erop. Zodra één van de dronken Engelsmannen van het vrijgezellenfeest op de bierfiets jou in het vizier heeft gekregen ben je de pineut. Gejoel, gefluit, smerige blikken en je bent totaal kansloos als je er langs wilt. Ga of in de kroeg zitten of fietsen maar een combinatie van beide isv een ramp.

Oplossing: Toen ik laatst beetje teut in het café zat heb ik samen met m’n borrelgenoot dé oplossing bedacht. De Blowbolderkar. Dus je gaat blowen, ploft neer in een bolderkar en je reisgenoot trekt je door de stad. Hoe relaxed is dat? En hoe weinig overlast veroorzaak je anderen? Maar los daarvan, de discussie om die bierfiets te verbieden is in volle gang.807ea56f8a96c52e261991aa11bf830d

Touringcar

Ergernis:  levensgevaarlijk en heel het verkeer komt vast te staan door die gevaartes. Daarnaast zijn de uitlaatgassen ranzig (volgens mij is een pak shag per dag roken nog gezonder), snijden ze je vol af op de Stadhouderskade (de Heinekenexperience; is dat echt zo leuk?) en houden ze simpelweg de boel enorm op.

Oplossing: Er is maar één manier om de touringcar te bannen uit het centrum. Ze moeten snoeihard verboden worden. Drop de Japanners, Russen of Chinezen in zuidoost en laat ze het openbaar vervoer nemen naar het centrum, dat is ook weer lekker voor de economie. Hopelijk helpen de bovenstaande adviezen. Zo niet, zoek dan af en toe de rustige natuur op. Want nog een voordeel van onze stad; binnen een kwartier ben je in het Diemerpark, Durgerdam, Ruigoord of lig je op een kleedje aan de Amstel. Geen toerist te bekennen.

Wie: De toeristen
Wat: Hoe om te gaan met de hordes Japanners, Russen en Spanjaarden
Website: Zen Amsterdam

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top