OURGROUND
1 Comment

Top 3: ahoy sailor!

Een waterrat, dat is wat ik ben. Best relaxed dus dat ik in het Venetië van het noorden woon; water te over. In de winter heb ik eens per schaats boodschappen proberen te doen, gewoon voor het verhaal. Helaas ging het klunen door de gangpaden van de AH niet zo heel soepel. Nee, geef mij dan de zomer.

Alle gesjeesde boys, pensionada’s en studentenverenigingen toveren de varende bolides weer uit de opslag en gaan een seizoen vol pijnlijke blazen, knorrende magen en verschaalde humus tegemoet. Een heerlijk pijnlijke tegenstrijdigheid die verrassend makkelijk verholpen kan worden! Want Amsterdam is de laatste jaren erg coulant geworden tegenover kapteins en heeft er een handjevol initiatieven uitgeperst waar elke passagier erg blij van wordt.

Hieronder een top drietje:

1: Pizzeria San Marco

Ideaal voor de hongerige passagiers. Bij San Marco aan de Amstelkade bestel je je pizza gewoon vanaf de boot. Een schattig tentje met super aardige eigenaren die dankbaar werk verrichten. Neem wel cash mee, want ze accepteren geen pin.

2: De Bootmand

Bij restaurant Christophe op de Leliegracht bestel je de Bootmand. Ideaal als je geen trek hebt in die eeuwenoude humus en chorizo schijfjes van de Appie. Deze luxe mand gevuld met kaasjes, garnalen, dips, brood en drank is alleen telefonisch te bestellen en op te halen bij het restaurant zelf.

3: Pissen in het museum

Dit is echt een insider-tip en per toeval door mijzelf ontdekt. Je bent als meisje op een boot voortdurend bezig met blaastraining en ik krijg het daarom altijd redelijk benauwd als we een rondje gaan varen op de Amstel. Want: where to pee? Onlangs voeren we net terug over de Amstel richting grachtengordel en kreeg ik het lumineuze idee om met mijn museum-jaarkaart de Hermitage binnen te wandelen. Een steiger voor de deur, geen rij te bekennen en toiletbrillen zo glanzend als je oma’s pas geföhnde haar. De Hermitage is the shit to pee!

Happy sailing!

Wat: vaartips voor nog meer waterpret
Waar: de Amsterdamse grachten en musea
Waarom: omdat de zomer hierdoor nóg leuker wordt
Website: pas op met plassen in grachten

About the author:
Has 100 Articles

1 COMMENT
  1. Soppie

    HHAHAHAHAHAH VAL dat filmpje hilarisch!!!!!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top