OURGROUND
1 Comment

Top 3: blut, blutter, blutst

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik teer al een weekje of wat op mijn poen reserves. Deze januari maand duurt me toch een partijtje lang! Het lijkt alsof de postbode heeft besloten al mijn rekeningen in één keer over m’n deurmat uit te strooien. Om nog maar te zwijgen over alle ouders die het precies negen maanden geleden een goed idee vonden om zich voort te planten, waardoor de verjaardagscadeaus niet aan te slepen zijn. Ik ben blut. Blutter dan blut zelfs. Hieraan kleeft weliswaar één groot voordeel: je wordt er onwijs creatief en verstandig van. Drie tips om jezelf de dure maanden in de winter door te helpen:

1. Stop met feesten, start met rusten

Hier gaat het bij mij dus altijd fout. Want als ik feest, dan ben ik niet te stoppen. Ik denk en leef alsof er een geldboom op m’n rug groeit. Op de avond zelf vind ik het altijd een goed plan om wildvreemden te voorzien van mix drankjes, roze shotjes of een heel pakje sigaretten. Op zo’n avond is het altijd Kerstmis en ben ik de kerstman. De dag erna huil ik onder mijn dekbed als ik m’n rekeningafschriften check. Om mezelf vervolgens weer te herpakken heb ik voedsel nodig. Ik sleep mezelf naar Marqt en koop alles wat los en vast zit. Om er vervolgens thuis achter te komen dat ik van een reep chocolade, zeekraal en een voorgedraaide gehaktbal toch echt geen maaltijd kan maken. Deze vicieuze cirkel valt bij mij alleen te doorbreken door niet de hort op te gaan. Stop met roken en drinken en je leven wordt een stuk goedkoper.

Screen Shot 2015-01-26 at 10.39.23 PM

2. Lidl v.s. Facial

Ik heb deze maand de afspraak bij de schoonheidsspecialiste gecanceld omdat ik die 70 piek toch echt nodig had om mezelf in leven te houden. Met die 70 piek liep ik dit keer naar de Lidl omdat daar echt álle groenten en fruit lekker, sappig en vooral goedkoop zijn. Eenmaal thuis heb ik een gezichtsmasker van avocado, olie, honing en citroen gebrouwen. En dit voor maar een paar euro. Bananen, yoghurt en komkommers doen het ook steengoed! Scrubben kan trouwens ook gewoon met zeezout. Wees creatief!

 

 

Screen Shot 2015-01-26 at 10.35.39 PM

3. Recycle. ALLES.

Als ik geen geld heb, wil ik het liefst alles kopen. Probleem. Ik heb dit de laatste tijd opgelost door inventief om te gaan met wat ik, of mijn directe omgeving al in huis heeft. Denk aan het plunderen van je moeder/vriendin haar kledingkast. Of verpats je eigen zooi op plekken als marktplaats of Amsterdam Yard Sale. Ook leef ik op kliekjes en ei. Maak een omelet met de groenten van gisteren et voila: een diner is geboren.

Screen Shot 2015-01-26 at 10.38.31 PM

Maar voor nu: hang in there guys. Pay-day staat voor de deur en dan vergeten we deze tips weer tot het einde van de volgende maand. Of niet.

Wat: beknibbel je rot
Waar: vooral je portemonnaie
Waarom: HET IS JANUARI!
Website: zorg dat je niet in deze bureaucratische molen terecht kom

About the author:
Has 100 Articles

1 COMMENT

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top