OURGROUND
No Comments

Top 3: brakke hangouts

Om 6 uur in de ochtend zwalk ik door de straten: het is mij weer gelukt om het ochtendgloren te omarmen. Waar ik normaal de ochtendzon vervloek en ik mijn oren sluit voor het helse geluid van vogels en ander gekwetter, is het ineens verdacht donker en stil. Mijn hart maakt een sprong bij het idee dat ik door intreden van het herfstseizoen en de bijbehorende donkere ochtenden zonder schuldgevoel langer kan uitbrakken. Keerzijde is dat ik door een hele zaterdag in lock-down niet altijd zo snel opknap.  Met een uitgedroogde hersenpan tuur ik naar de regen en verlang ik naar uren uitbrakken op het terras. De afgelopen weken heb ik alleen mogen aanschouwen dat dit niet meer gaat gebeuren en daarom onderstaand noodplan om jezelf weer op te lappen tijdens grijze, natte dagen. Want een frisse neus doet meer wonderen dan onder de lakens te blijven rieken naar verschaald bier, peuken en een beetje knoflooksaus.

 1. Artis.

Je hebt weer 10 jaar van je leven weg gezopen, maar in dit kleine stukje natuur kan jij je even onttrekken van wat er werkelijk die nacht is gebeurt. Artis is dit jaar benoemd als beste dierentuin van de Benelux en dit komt mede door een goed gelukte opfrisbeurt die jij op deze dag ook wel kan gebruiken. Op mijn zware dagen wil ik alleen maar staren naar kleur en iets wat beweegt en wat is er nou leuker dan aapjes kijken. Het oude apenhuis is al een tijdje geleden omgebouwd, maar ik als globetrotter was mij hier nog niet van bewust. Het is namelijk mogelijk om als bezoeker je tussen de loslopende apen te begeven. Voor slechts €19,95 en met nog wat na-presterend alcohol in je bloed een gegarandeerd succes.

Artis

 2. Wijnand & Fockink.

Je wordt wakker en kan geen alcohol zien of ruiken, maar tegen een uurtje of vier gaat er best wel weer wat in. In 90% van de gevallen gaat het herstel verbazingwekkend snel als het alcohol promillage weer stijgt. Dit gaat in een rap tempo als je nipt aan de huisgemaakte jenevers en likeuren van Wijnand & Fockink. Al sinds 1679 moet jij in dit Mokumse barretje buigen om je eerste slok te kunnen nuttigen, voordat je het overvolle glaasje in je handen kunt nemen. Zeg nou zelf: wie is er nou niet beter geworden van een stevige boswandeling. De drank waar Wijnand & Fockink ook nog eens beroemd mee is geworden. 

3wijnandfockink

WF

 3. EYE film.

De woorden die uit je mond komen tijdens een kater lijken niet in de juist volgorde te staan en daarom kan je maar beter niet proberen te communiceren. Uren staren naar de buis is waar eenieder met houten kop dan naar verlangt. Op Netflix staan alleen films uit 1900 en van camping life of Eigen huis & tuin wordt je ook niet echt gelukkig. Probeer daarom eens een frisse overtocht naar het noorden te maken. Want een film kijken in het EYE is het zeker waard. Hier kan je niet alleen mooie filmhuis films bekijken, maar hebben ze ook elk weekend een speciaal thema. De hele maand oktober zijn er Japanse films te bewonderen, weer eens wat cultureler dan de Pathé.

????????????????????????????????????

Credits: dearchitect.nl

Wat: brakke dingen om te doen
Waar: in de stad natuurlijk
Waarom: je brakheid het best kunt omarmen
Website: als je het écht niet meer trekt, ga dan hier naartoe

 

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top