OURGROUND

Top 3: dingen die Amsterdam in 2015 anders moet doen

Amsterdam, we houden van je. Vroeg in de ochtend, als de hanen zouden kraaien in de provincie, maak jij me wakker met je trambel. Wanneer ik mijn fietssleutel verloren ben, staat er altijd een nieuwe tweewieler ergens op me te wachten en als ik slapen ga, schreeuwen de Britse bullebakken me welterusten. Ja. Het leven is mooi in Mokum. Toch hebben we een paar puntjes van kritiek. Slechts een aantal. Drie welteverstaan, en hier komen ze:

Amsterdam

1. Meer pin automatieken

De pinpas heeft de overhand. Bijna nergens betaal je nog met harde cash. Maar toch, tóch is het zo vreselijk vervelend als je de tram instapt zonder OV en kleingeld, de pin automaat bij de favoriete koffietent kapot is of je ‘s-avonds laat doodmoe een taxi inrolt. WAAR IS DAN DIE PIN AUTOMAAT!!!? Inderdaad, altijd een kilometertje of twee bij je vandaan. En dat is vervelend, heel vervelend. Daarom, lieve gemeente: maak er wat meer. Danku.

2. Red de papieren boete

De teloorgang van de papieren boete heeft me de laatste tijd potverdorie veel geld gekost. Niet alleen geld, maar ook m’n rustige gemoedstoestand verdween. Voorheen parkeerde ik mijn bolide af en toe toch wel stiekem een dag of twee onbetaald (of iets meer). Een boete van 50 euro’s staat namelijk voor 10 uur parkeren. Het was een risico’tje, maar vaak bleek dat deze burgerlijke ongehoorzaamheid loonde. Wanneer ik na dag vijf de boete op m’n voorruit zag wist ik: ik heb geld verdiend én het is tijd voor actie (lees: de auto verplaatsen). Duidelijke zaak dus. Maar sinds een poos is dit trucje verleden tijd en crossen de Cition mannen stoer door de straten op hun scooters om zo elke wanbetaler te scannen. Leuk hoor, die technologie. Maar niet voor m’n portemonnaie en m’n poging tot het worden van een rebel.

parkeercontroleur

3. Gezonde foodtrucks in het straatbeeld

Wij als drukke stedelingen reizen wat af. Afspraak hier, trammetje daar, fietstocht naar Oost om vervolgens weer te wandelen naar West. Hongerig word je ervan. Helaas bestaat het huidige aanbod streetfood louter uit een kleffe hotdog, ’n seizoenssnack als de oliebol of een haring met ui. Que pasa? In deze tijd van de gojibes-spinazie-quinoa-zoeteaardappel-shakes, zou het aantal healthy foodtrucks een stuk groter moeten zijn, vinden ook horeca ondernemers. Die staan de popelen Amsterdam te veroveren met gezonde snacks op straat. Waar het in NYC, Londen en Berlijn de gewoonste zaak van de wereld is om op straat te lunchen, houdt de Amsterdamse gemeente deze trend tegen. Why, oh, why? The Food Line-up strijd ook voor deze invasie en organiseerde vorige jaar oktober al een foodtruck event op de Dam. Wij willen meer!

Hot Dog verkoper in Amsterdam

Wat: de new year resolutions van Amsterdam
Waar: in Mokum
Waarom: zelfs ’s werelds beste stad heeft wat te verbeteren
Website: laten we de gemeente spammen 

About the author:
Has 100 Articles

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top