OURGROUND
No Comments

Top 3: hypes die over mogen waaien

We leven in de hoofdstad, een bruisende metropool waar trends gemaakt en gekraakt worden. Hoofdzakelijk proberen we een weg te vinden in het hipster-tijdperk, een era die veelal analoge producten en dito diensten op ons afvuurt. Maar ook als je de polaroid camera’s, leesloepen, elpees, jutte truien, vulpennen en perkamenten notitievellen weet te ontwijken, zijn er tal van andere hippe trends waaraan wij Amsterdammers wekelijks, of -jawel- dagelijks aan onderworpen worden. Een top-drietje kon daarom niet uitblijven:

1. Hobby klasjes

pottenbak

Tijdens een poging om weer eens af te spreken met vriendin K. werd haar agenda vrolijk over de app met mij besproken. Maandag? Nee, yoga. Dinsdag dan? Nee, sorry. Werkuitje. Ok, woensdag? Sorry schat, pottenbak-les. Het duurde even voordat ik kon reageren. Ik was namelijk even van mijn stoel gevallen. POTTENBAK-LES? Mijn god. Maar het wordt erger. In de weken die daarop volgden bezweek menig vriendin aan de volgende hobby’s: keramiek-les, naaicursus, brei-les, stijldansen en nog een paar van die draken van activiteiten. Ieder z’n ding natuurlijk, maar dit is een trend waar ik m’n vingers niet aan ga branden.

2. Georganiseerde afterparties

After

Vruuger, toen er nog maar een handjevol festivals werden georganiseerd (kan je je toch bijna niet meer voorstellen??!), was de afterparty een organisch groeiend magisch tafereel. Aan het einde van een zwoele zomerdag werd er met een groepje lieve mensen bepaald bij wie de after was, wie er naar het tankstation fietste om peuken te halen en wie de biertaxi bestelde. Er werden warme truien en sokken uit de kast van de huiseigenaar getoverd bij slecht weer. Er werd provisorisch een buitendouche geknutseld op het dakterras bij bloedhitte. Het was kneuterig maar knus. De laatste tijd valt het me op dat er bij de grotere, bekende festivals vaak een official afterparty wordt georganiseerd. Compleet met muntjes, kluisjes en line-up. Haalt voor mij de charme voor een aardig deel weg. Niet cool.

3. Drones in de stad

Dron1

Drone

Ok, ze zijn dus echt best wel cool. Om je huwelijk mee vast te leggen, of je poolparty. Zend zo’n ding de lucht in en je krijgt een overzicht foto waar de selfie-stick van jaloezie door bezwijkt. Maar in de stad? Amazon kondigde vorig jaar aan een pakketdienst te willen starten, volledig bezorgd door drones. Dit lijkt me uitermate gevaarlijk. Laatst kwam er zo’n ding op me af, gewoon op straat, en beroofde me bijna van mijn wenkbrauwen. De toerist in kwestie die het ding bestuurde leek aardig wat gras te hebben gerookt en de controle over zichzelf en het besturingskastje volledig te zijn kwijtgeraakt. Doodeng! Ook Enrique Iglesias ondervond laatst de nadelen van de rondvliegende draakjes, en niet zo’n beetje ook. Tijdens een concert verloor hij bijna een vinger doordat er een drone tegen zijn krachtige armzwaai knalde. Bloed. Ellende. Laten we dit niet meer doen.

Wat: net-niet hypes
Waar: onze hippe hoofdstad
Waarom: we zitten te dicht bij het vuur
Website: hier vind je een serieuzer trend-rapport

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top