OURGROUND

Top 3: talenten die handig zijn tijdens de Amsterdamse zomer

Er is nog geen mus van het dak gevallen, tenen kleuren blauw in sandaaltjes en wijnkoelers zijn nog overbodig op de Amsterdamse sloep. Klopt, de temperaturen verraden weinig tekenen van zomer. Deert ons niet, want zodra het kwik boven de pak ‘m beet 12 graden kruipt, gaan de zonnebrillen op, gamefaces on en kunnen we onze buitengewone talenten die vooral des Zomers handig zijn etaleren. Welke? Dat ga ik je nu vertellen. Want aankomend weekend schijnt het zéér soepel terrasweer te worden.

1. Ober-wenk-handgebaar

Scenario: overvol terras, lege fles wit, vragen over wel drie ingrediënten op de menukaart en gewoon honger, HONGER! Dan zou je zeggen: steek je hand op, wapper charmant en hopsakee, klus geklaard. Zo makkelijk gaat dat niet. Het ober-wenk-handgebaar is een manoeuvre waar op geoefend moet worden. Persoonlijk faal ik elke keer faliekant, wat resulteert in een heel quasi-nonchi hand-door-het-haar-gebaar. En honger, HONGER!

Ober

2. Jezelf kunnen kleden naar het weer

Heel belangrijk. Want het weer is hier zo veranderlijk als je succes op Tinder. Ik heb het al-tijd warm op kantoor, thuis en op de fiets. Maar als ik neerstrijk op een terras, boot of park bevries ik binnen de kortste keren. Zorg voor een goede persoonlijke klimaatbeheersing in de vorm van laagjes, sjaals, hoeden en sokken. Een talent wat makkelijk aan te leren is, een goed excuus om die pinpas te laten wapperen in de Zara.

Terras

3. Het hebben en behouden van een ruggengraat

De lastigste der talenten. De ruggengraat is zeldzaam, dat blijkt wel weer aan de lodderige oogjes die je aanstaren in de kantoorlift na een mooie zonnige terrasavond. Want welke idiot bestelt er in Godesnaam een Spaatje rood op het terras waar vrienden bitterballen bestellen bij de vleet en wit vel langzaam bruiner kleurt. Blijf dan thuis! En soms moet je dat ook maar gewoon doen. Want ik kan je vertellen dat er elke dag wel een groepje zit te tanken op het terras, maar dat het elke dag retebrak op kantoor verschijnen niet echt lekker is voor jouw humeur of dat van je baas. Kweken dus die ruggengraat. Dat geeft de dagen díe je gaat zóveel extra genot! Echt waar.

Wat: zomerse talenten
Waar: voornamelijk tijdens buitenactiviteiten als drinken, zonnen en eten
Waarom: dan wordt de zomer namelijk nóg leuker!
Website: weerberichtje

Tagged with: , , , ,
About the author:
Has 100 Articles

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top