OURGROUND
No Comments

Top 3: waarom de herfst iedereen’s favoriete seizoen moet zijn

Alle bladeren zijn bruin, en de lucht is grijs. Het hippie-zanggezelschap The Mama’s and the Papa’s waren niet echt groot van van het seizoen, zij zaten liever te bronzen in L.A. Snap ik ook wel, is ook lekker. Maar jongens, wat heeft de herfst mijn hart gestolen. Met een dik deken omgeslagen blijf ik stoïcijns op het terras zitten. De hond vermaakt zijn uitstekend met een paar kastanjes, ik met m’n Irish Coffee. Aan de andere kant van de gracht hoor ik Amerikaanse toeristen uitgelaten kirren: “O-M-G. The fall is sooooo instagrammable”. Inderdaad, what’s not to like. Hieronder drie redenen waarom je mega, ontzettend van dit seizoen moet genieten.

herfst

1. Wég FoMo

Eerder schreef ik al over mijn vrij verregaande vorm van ZoFoMo. Komt dus alleen in de zomer voor. Wanneer de dagen té lang en té mooi zijn om binnenshuis te cocoonen. Ik moet van alles van mezelf, heb constant een schuldgevoel. Dodelijk vermoeiend. In de herfst krijg ik rust. Het is koud genoeg om volledig oké te zijn met je bank, een stok kaarten en glas Barolo. Geen hond die je mist op het terras want iedereen voelt zich hetzelfde. Lekker burgo hengen met jezelluf. Telefoon uit, platenspeler aan. Heerlijk.

2. Nature please!

Ik heb het echt al-tijd warm. Dus een potje hiken in de zomer zit er voor mij echt niet in. In de herfst daarentegen kan alles. Banjeren door de bossen. Shit ontdekken, zoals paddestoelen en verschillende soorten bladeren, flora, fauna, the whole shebang! Het strand is ook nog eens zeer prettig, want achter glas beleef je zomerse temperaturen 2.0. Zonder de zonnebrand welteverstaan.  

herfst 2

3. Tijd voor een lover

De Nederlandse zomer typeert zich door zijn kortstondigheid. En de zomerliefdes eveneens. De zomer is onrust, constant afwegen wat of wie er toch beter is. Elk weekend kun je kiezen uit maar liefst vijf festivals, waar vervolgens gemiddeld 5000+ verschillende potentiële lovers rondlopen. Waarna je vervolgens duizendmiljoen dingen mee kunt gaan doen als zijnde eerste date (lees; zwemmen, varen, terras, dakterras, BBQ-en, eendjes voeren….pfff). Nee, neem dan de herfst. Kies de leukste van je zomerflings uit, stel een gezamenlijk winterslaapje voor en je zit gebakken. 

herfst coffee

Wat: herfst for president!
Waar: tussen de blaadjes
Waarom: duhh!
Website: omdat katten super populair zijn

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top