OURGROUND

Waarom meisjes eigenlijk stom zijn

Waarom meisjes eigenlijk stom zijn

Waarom meisjes eigenlijk stom zijn.

Ik heb lang haar, mascara en blush op m’n hoofd en geen derde been daar benee. Ik durf er vergif op in te nemen dat ik dus inderdaad een meisje ben, een persoon van het vrouwelijk geslacht. Vroeger dachten mijn ouders daar nog wel eens anders over, als ik alwéér een luchtbuks en keepers handschoenen voor m’n verjaardag, Kerst en Sinterklaas vroeg. Baby Born kon me met haar apathische blik gestolen worden, evenals maillots en pyamaparty’s waar glitternagelak hot topics waren. Ik ging liever konijnen fokken en oorlogje spelen en dat maakte niemand wat uit.

Nu ik dan volgens mijn paspoort volwassen ben, en er niet uitzie als een LARPende trol, staat iedereen ineens op z’n achterste poten. High tea-en moet ik, en hartjes emoticons gebruiken. En vooral geen slappe grappen maken maar elkaar wel heel veel knuffelen en hele zaterdagen winkelen. Ik kan dat dus niet zo goed, dat meisjes gedoe.

 

Soms zijn wij meisjes gewoon heel erg stom, en wel hierom:

1. We bijna nooit menen wat we zeggen

mean girls

Echte liegebakken zijn we eigenlijk. Zalvende woorden om de lieve vrede te bewaren zitten zó in ons systeem dat de waarheid angstvallig in ons geweten blijft rondvliegen. “Natuuuurlijk belt hij je terug” en “Nee, ik vind je écht niet dikker geworden, hoor” en “De volgende keer is die baan van jou”. Waarom zeggen we niet gewoon een keer: “Super kut voor je, maar kan ik je misschien ergens mee helpen”? Waarom liegen we, maken we het onszelf makkelijk, terwijl we er allemaal veel meer aan hebben als we gewoon de ballen hebben om de waarheid te melden. Heeft de ander ook nog wat aan.

2. Het altijd over jongens en nooit over ons gaat

SATC

Wie herinnert zich die beroemde scene uit Sex and the City niet waarin onze feminist Miranda boos de benen neemt tijdens een lunch met de maiden. Ze was er klaar mee dat vier volwassen, hoogopgeleiden vrouwen hun tijd verdeden met het keuvelen over scharrel #1, 2 en 3. Dit is natuurlijk een tv-show en haar reactie een beetje overdreven en kort door de bocht, maar ik snap het ergens wel. App gesprekken beginnen steeds vaker met de vraag “Hoe is het met K, al een nieuwe date?” in plaats van “Hoe gaat het met jou. En je leven?”. Laten we ze eens met rust laten, die gasten. Voor een keertje.

3. We (idiote) afspraken maken en bang zijn deze af te zeggen

Wij meisjes zijn keien in het maken van veel te veel afspraken, met veel te veel mensen in precies hetzelfde tijdslot. En dan ook nog eens vaak afspraken waarvan het idee super was, maar de praktische uitvoering ervan je de kriebels geeft. Een koffieproeverij of een kookcursus bijvoorbeeld. We plannen dit vier weken van te voren terwijl je natuurlijk ook niet kunt weten dat je op die dag zelf ineens heel brak of ongesteld bent. Of gewoon geen zin hebt. Maar afzeggen, ho maar. Zit je daar de hele avond sikkeneurig te zijn en dat is echt voor niemand leuk. Mannen zijn hier veel makkelijker in: “Gap, ik ga het niet redden vanavond, blijf chillen op de bank”. “No spang, ik zie je zondag bij voetbal”. Zo kan het dus ook, afzeggen is niet eng. Als je goede vriendinnen hebt worden ze echt niet boos.

Wat: stomme meisjesdingen
Waar: overal, maar vooral in groepsverband
Waarom: al sla je me dood
Website: meisjes zijn stom.nl

About the author:
Has 100 Articles

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top