OURGROUND
No Comments

Zomerziektes

Yehes. Ein-de-lijk ben ik weer eens bruin door de Nederlandse zon in plaats van door mijn TL-buis vrienden van de Zonnestudio (tanorexic, don’t blame me). Maar toch, tóch heeft die zon ook een keerzijde:

1. Zomerdepressie

Scenario: lange werkdag achter de rug in je door airco gekoelde cubicle op de Zuidas. Het is bloedje heet en je fietst richting huis, wind door je haren. Richting binnenstad worden de terrassen om je heen steeds voller en het bier vloeit zelfs op de dinsdag rijkelijk. Hele vriendengroepen begroeten elkaar lallend en vliegen elkaar in de armen, blij dat er zwoele zomeravond zonder grenzen op hen wacht. Je kijkt op je telefoon en wordt een beetje triestig. Twee gemiste oproepen van je moeder en één van tante Tonnie die je vergeten bent te bellen toen haar heup een maand geleden was gebroken en vervangen. Je whatsapp groepen die normaliter tot vervelens toe om aandacht vragen zijn nu zo stil als Jan Smit met poliep. En BAM. Je voelt je buitengesloten, eenzaam en alleen. Je haalt een pizza en eet deze op in je bloedhete huis zonder balkon.

Lijkt ver van je bed, maar is niet zo. Steeds meer mensen schijnen aan een zomerdepressie te lijden. Tijdlijnen stromen vol prachtige bestemmingen, luxe jachten en bikini (en dad) bods. Terwijl jouw contract net niet is verlengd en dit jaar dus een zonvakantie wel op je bleke buik kunt schrijven.

Summer_beach1summer_beach

 

2. ZOFOMO

Soms zeiken we over het grijzige weer maar soms ben ik als een kind zo blij als het regent op zondag. De keuzestress die de zon met zich mee brengt wordt je soms even teveel. Wakker worden met een katertje in de winter is eigenlijk wel zo rustig. Film aan, gordijnen hoeven niet eens dicht (donker is het toch wel) en drie zakken chips later lig je nog steeds als een tevreden spinnende poes je kater te verdrijven. Geen schuldgevoel, niks. Nu de zon schijnt word ik wakker met een chronisch onrustig gevoel. Ik moet nog dit, dat, zus, zo, varen, park, koffie, strand, uit eten, wijn drinken. Pfffff, heftig.

3. ‘Zomerziekte’ 

Ligt eigenlijk in het verlengde van ZOFOMO. ‘Zomerziekte’ is eigenlijk een tegenreactie op al het vertier. Een dikke vinger naar de wereld en een godszegen voor jezelf. Zeg al je afspraken af, telefoon uit en geniet van de rust. Als iemand vraag waar je bent, of je mee gaat varen of bier komt drinken op het terras zeg je: “Jongens, ik weet niet wat ik heb. Ik ben ineens zíek joh”. Heerlijk!

Summer_beach_2

Excuses voor dit ietwat neerslachtig blog.

Wat: zomer sores
Waar: je leven
Waarom: er zit een schaduwzijde aan de zon
Website: deze gast heeft het ook he-le-maal gehad met de zomer 

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top