OURGROUND
No Comments

Top 5 to-do in Bolo

schermafbeelding-2016-11-30-om-13-18-09Bolo, Bosje oftewel Bos en Lommer blijft naar mijn idee een underrated deel van Amsterdam. Gelegen tussen Oud West, de Baarsjes en de Staatsliedenbuurt is het stadsdeel niet per se ver weg van het centrum. Maar, als ik op de fiets zit op de steeds grimmiger wordende Admiraal de Ruyterweg richting Sloterdijk, vraag ik me toch altijd af hoe lang en ongezellig deze weg IN GODSNAAM is. Gelukkig bestaat Bolo uit méér dan alleen deze straat. Dus daarom 5 super-BOLO tips voor jou, hier in deze blog!

1 Ontbijten of lunchen doe je bij “Samen”. Ondanks de wellicht afschrikkende naam voor een first date (how to lose a guy in 10 days, zeg maar) heb je hier wel alles wat je nodig hebt. Een leuk plekkie, tof ingericht, duurzame juices, koffie, gebakken eieren, bananenbrood en andere hippe gerechten.

2 Cultuur snuif je op bij “Podium Mozaïek“. Gelegen in de voormalige Pnielkerk (MOOI!) kun je hier genieten van exposities, theater, cabaret, dans en muziek. Tipje: ook IDFA is hier te bewonderen!

3 Cadeautjes koop je bij conceptstore “Klein Geluk”. Zoals je van een concept store mag verwachten is er een mix aan interieurproducten, fashion, sieraden, planten en andere heerlijkheid en voor een goede prijs. Je moet er wel die verdoemde Admiraal de Ruijterweg voor af maar reken maar dat je hier een leuk en betaalbaar cadeautje scoort voor de buurvrouw, je BFF of je moeder.

13123392_1621533968171230_67644306014232825_o

4 Literair doe je bij de gezellige boekenwinkel “Libris“. Een warme bijzondere winkel in een verrassende wijk. HP/De Tijd schreef in maart 2013: “Burgers Nieuwe Boekhandel heeft in Amsterdam een cultstatus. De kansenwijk Bos en Lommer lijkt op het eerste gezicht synoniem met ontlezing, en dus de laatste plek waar je een boekhandel zou verwachten. Maar de winkel is een geliefd ontmoetingspunt voor liefhebbers van de letteren. Schrijvers komen hier graag lezingen houden. Het publiek luistert op klapstoeltjes toe terwijl Monique verfrissingen serveert.”

5 Dineren doe je bij OF het hippe restaurant “Bos & Lobster” (alleen al voor de naam),  of bij het super Amsterdamse restaurant “van de Buurt“. Bij ‘Bos & Lobster’ kun je 7 dagen per week de hele dag terecht en een goede surf&turf verwachten. ‘Van de Buurt’ haalt het beste uit Amsterdam: de koffie, thee, taarten en de meeste ingrediënten van de kaart en 40(!) Amsterdamse bieren!

Wat: Top 5 Bos en Lommer
Waar: Bolo
Waarom: omdat er pareltjes zitten
Website: Bolo.nl

*Afbeelding BOLO trui afkomstig van Fashion Junky

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top