OURGROUND
No Comments

Tough love – Hij moet je niet.

Iedereen heeft er wel één. Zo’n vriendin die lijdt aan het syndroom van gehannes met elke love-interest naar slechte keuze. ‘Hij heeft niet gereageerd. Zal ik nog iets sturen?’ of ‘is het slecht nieuws is dat ik ‘m zag tongworstelen met een ander dit weekend?’. Op naar de volgende. Simpel gezegd, minder simpel gedaan. Daarom zes richtlijnen die mogelijk verlichting brengen in tijden van ‘dom-door-verliefd’.

image11. App-gedrag.
Gefeliciteerd. Met de komst van de controversiële ‘blauwe vinkjes’ zijn de onzekere zielen aardig in de hand gewerkt. Zo weet je namelijk dat je bericht is gelezen en je steenkoud wordt genegeerd. Het is een zekerheid dat je bericht is gelezen, zonder de voor-het-laatst-online-gezien-status te checken, die in het slechtste geval ook nog eens verborgen is bij je gesprekspartner. Tuurlijk, je kan aannames doen over de betekenis van de ijskoude stilte, maar laat het app-gedrag een wederzijds ding zijn. Lijkt jullie gesprek in een akelig slechte monoloog uit te monden, staak dan per direct het vuren. Mits je trots een stalkerstatus met je mee wilt dragen. Ga dan vooral zo door.

2. Erkenning.
Hoera, je hebt het met iemand geschopt tot een scharrelregeling. Je kent de beste man van het werk en jullie wonen weleens een gemeenschappelijke werkborrel bij. Dan is het leuk om te weten hoe hij met je omgaat in het bijzijn van anderen. Als hij constant je hand wilt vasthouden is dat misschien niet allerbest nieuws. Toch heb je een slechtere deal te pakken als hij met een grote boog om je heen loopt. Nog hartverscheurender is het verzoek aan jou om je bakkes te houden tegen de rest. Onderschat jouw erkenning als mens naar de buitenwereld toe niet. Als hij zich voor je schaamt wordt het tamelijk lastig om verder te werken aan jullie wankele liefdeskasteel. Op een tienpuntsschaal, één=ik vind je leuk en tien=ik moet je niet, is dit een overtuigende tien.

image23. Initiatief.
Hoelang jullie ook al een verbond zijn, initiatief blijft een punt van groot belang. Gebrek aan ondernemingszin naar jou toe kan veelzeggend zijn. Jij bent de enige die origami-workshops boekt, bioscoopkalenders uitpluist en weekendjes weg voorstelt. Hij heeft het altijd druk, is immer moe of heeft wel erg vaak leuke dingen te doen zonder jou. Ga voor het gemak vast na hoe de agenda van je oma erbij hangt. Wellicht vind je die meer bereid als date-partner. Hij vindt je namelijk niet (meer) zo leuk.

4. Ex.
Z’n ex is een topwijf, aardig wat situaties leveren anekdotes over hun enerverende verleden op en je loopt geregeld tegen z’n oud zeer aan. Dit moet je niet willen. Als hij niet uitgepraat raakt over jouw voorganger, opdoeken die handel. Vertrouw erop dat je beschikt over meer dan genoeg gebreken. Om daarbovenop te worden gespiegeld aan een ander is overbodige luxe. Leg hem maar te vondeling bij z’n ex op de stoep.

 

5. Verdediging.
Het is een slecht teken als je alle uitingen van jouw prins pils probeert goed te praten. Hetzij naar jezelf of anderen toe. Dat hij je nooit mee de hort op neemt, je telefoontjes wegdrukt en fysiek plezier beleeft met anderen neigt toch wel naar een zekere mate van desinteresse in jouw persoon. De omstandigheden in jouw vorm van het verhaal kunnen van verzachtende werking op je ego zijn. Maar als je alles leuker doet lijken dan het is, is het niet leuk genoeg om er eerlijk over te zijn en dat is stom.


6. Balans.
De wittebroodsweken zijn gevlogen en jullie hebben zo nu en dan een akkefietje. Geen man over boord. Toch is er een gezonde balans nodig tussen de leuke en niet-leuke momenten met elkander. Percentueel zou je kunnen denken aan 95/5. Ben je met iemand die je met zeer grote regelmaat een stomp op z’n ei wilt geven en doe je meer je beklag over z’n achterlijke karakter dan dat je een goede recensie over hem hebt? Dan haat je de man, of hij bezorgt je buitenproportioneel veel slechte momenten. Op hoop van zegen dat je iemand tegenkomt die wel z’n best voor je doet. Of tenminste iemand die je niet liever dood dan levend wenst. Er loopt er vast wel een tussen. Denk ik. Succes!

Tagged with: , , ,
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top