OURGROUND
1 Comment

Voor een ieder die wel eens uit zijn broek scheurt

Ik ben ‘hypermobiel’, dat is een moeilijk woord voor super lenig. Vroeger, toen ik nog op hoog niveau danste op de dansacademie ‘Lucia Marthas’, was elke docent mega enthousiast over de posities die mijn lichaam kon innemen. Tegenwoordig helpt mijn ‘betty-spaghetti-lichaam’ me om de show te stelen in de kroeg. Ik kan namelijk allerlei trucjes, zoals mijn arm uit de kom poppen, mijn elleboog in een hoek van 120 graden bewegen en mijn beide benen in de nek leggen. Dat laatste heeft me al heel wat broeken gekost. Want ook al is mijn lichaam uber lenig, mijn broeken zijn dat niet (altijd). 

Vrijdag had ik weer eens een date. Van mijn moeder heb ik geleerd dat wanneer je een jongen leuk vindt je altijd je beste assets moet showcasen. Dat mijn lichaam zo lenig is dat ik bijna bij ‘cirque du soleil’ kan is dan ook iets wat ik direct moest tonen. Een beetje gênant was het wel. Ik had alweer aan de fles gezeten en dacht er niet aan dat ik een leren skinny aan had. Gevolg: mijn favo leren broek werd het slachtoffer van mijn talentenshow. Krak, tjak en de broek aan flarden. Gelukkig waren er fel groene stickers beschikbaar voor de tijdelijke fix en kon ik de rest van de avond verder genieten. The day after was ik iets minder blij met mezelf want het was toch mijn broek die nu aan flarden was ge-benen-in-nek-legt.

Gelukkig raadde iemand mij kledingreparatie ‘de Schaar’ in de Pijp aan. Op zaterdag heb ik de broek naar de lieve Turks mevrouw gebracht, die hartelijk moest lachen om mijn verhaal. Ze heeft me verzekerd dat ze mijn broek die volledig aan flarden ligt (ik deed echt enkel mijn been in mijn nek) om gaat bouwen tot een eye-catcher. Ik ben erg benieuwd en kan niet wachten om weer te flaneren in mijn favo broek! Hopelijk leer ik van dit ‘incident’ en denk ik volgende keer na voordat ik mijn been weer in mijn nek leg. Of trek ik gewoon een legging aan als ik ga zuipen. Maar als dat niet gebeurt en ik weer uit mijn broek scheur, kan ik gelukkig altijd bij ‘de Schaar’ terecht.

Wat: de Schaar
Waar: Ferdinand Bolstraat 34, Pijp
Waarom: omdat een ieder wel eens zijn uitgescheurde kleding wilt laten repareren
Website: de-schaar-amsterdam

About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top