OURGROUND
No Comments

Vrouwen en bier: hot or not?

vrouwen en bier
Ik herinner het me nog goed. Ik was 17 jaar en op vakantie in Platja de Aro met mijn toenmalige vriendje en zijn ouders. Op een snikhete middag aan het strand bestelde zijn moeder (blond, slank en erg knap) een biertje. Tot mijn grote verbazing zei het toenmalige vriendje daar iets van ‘want vrouwen drinken geen bier, dat ziet er echt niet uit!’. Als kind van hippie-ouders is mij deze discussie – van wat je wel of niet hoort te drinken als vrouw zijnde – mij totaal ontgaan, je drinkt gewoon waar je zin in hebt. Toch blijkt het voor sommige mensen een ding te zijn.

394063_4457926880017_665174233_nZo hoorde ik laatst van een collega: ‘Oh god jij bent echt een bierdrinker he? Dat komt zeker omdat je uit Brabant komt’. Maar ik geloof niet dat het echt streekgebonden is, ook door Brabanders zelf ben ik wel eens aangesproken op het biertje in mijn hand. Er zijn naar mijn idee twee kampen. Kamp 1 heeft de overtuiging: ‘vrouwen met een biertje, dat kan echt niet’ en kamp 2  maakt het niet uit en is zelfs een beetje pro. ‘Lekker sportief en stoer, een biertje’. Naar verluid zijn er ook bevolkingsgroepen die zeggen dat je de smaak van bier ‘doorproeft’, van onderen, zeg maar. Daar ga ik verder maar niet op in.

Tot mijn 20ste was ik ‘veilig’ voor kamp 1: ik lustte helemaal geen bier. Waar iedereen 1456494_237803556378444_1426139770_nbegint met Lambrusco, Canei en voorgemixte blikjes baco ging ik zoals de meeste meisjes door op de witte wijn en zo nu en dan een wodka of safari-jus.

Na een aantal jaren carnaval (waar je toch zeker zo’n 10 bier ongevraagd in je handen krijgt) begon ik het langzaamaan lekker te vinden. Niet zo zoet en lekker fris. Daarnaast deed de crisis zijn intrede en bier is toch een stuk vriendelijker voor een puberportemonnee dan cocktails.  Ook begon ik het steeds stoerder te vinden een flesje te bestellen, dan altijd maar dat wijntje waar je zo’n zure bek van krijgt of een truttige cocktail waarbij je je date opzadelde met een rekening van 50 euro bij twee drankjes. Gelukkig ben ik niet meer bij mijn vriendje van toen, want inmiddels ben ik dus een fanatieke kamp 2’er en mijn huidige boyfriend maakt het allemaal niets uit.

Dus wat mij betreft aan alle tsjikkies in Amsterdam: Proost!

Wat: Vrouwen en bier
Waarom: omdat mensen er een mening over hebben
Waar: overal
Website: facebook.com/vrouwendiebierdrinken

 

Tagged with: , , ,
About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top