OURGROUND
No Comments

Waar is de liefde?

sharon 1Een scala aan markante mannen zijn in mijn single leven de revue gepasseerd, maar geen enkele man heeft gezorgd voor knikkende knietjes. Met als gevolg dat ik op zaterdagavond heerlijk alleen in mijn chillpak, een marathon aan series aan het kijken ben. Ongestoord met de luiken dicht heb ik mij weten te onttrekken van het fenomeen FOMO. Fijn dat net dan, je vader je een oude vrijster noemt. Hij is de man die trots op me zou moeten zijn. (Hij moest eens weten van de vele escapades van de afgelopen tijd.)

Man man man, wat kan het single leventje soms slopend zijn. Don’t pity me, want ik ben een tevreden vrijgezel. 26 lentes jong en vrij in de grote stad, wat wil je nog meer? Ok, een verdomd lekkere vent om in de avond tegenaan te liggen. Nu moet ik het doen met een stapel netjes gedecoreerde kussens op mijn bed.

Maar wat is liefde? Wanneer ben je verliefd? Word je naarmate je ouder wordt nog wel verliefd? Of worden we nuchtere boeren, waarbij het vuur moet worden opgestookt met een gasbrander? Ik heb gesprekken gevoerd met singles, met mannen die vreemdgaan en vastzitten in een 100 jaar durende verstokte relatie en niet te vergeten de happy couples. Op het hoogtepunt van mijn onderzoek raakte ik verzeild in een gesprek met twee getrouwde vaders van 40. Zij zouden het moeten weten. Hun advies? Koop het boek: te vroeg oud te laat wijs en word verliefd op je beste vriend, want verliefdheid maakt blind en duurt maar voor even. Ik deelde hun mening, want door blinde verliefdheid kon ik mannen ook niet op waarde schatten en het bracht mij ook geen sprookjes met een goed einde.

Sharon 2Ik trok alles uit de spreekwoordelijke kast! Ik las het boek en ik zette mijn idee van de trillende handen van verliefdheid opzij. Ik date met de iets minder knappere man waar ik uren mee kon ouwehoeren, de onwijs knappe man maar waar ik geen gevoel bij had en de humoristische man die mij aan het lachen maakte. De één werd na een tijd nog minder knap, de knappe man werd saai en de humoristische man bleek knettergek. Niets meer dan passanten waar ik mijzelf niet als een oud besje samen mee zag zitten rimpels tellen.

Sharon 3Daarom de gouden regel: stel jezelf de vraag of je bejaard wilt worden met je nieuwe fling. Met de jaren komt het besef dat we wat minder snel van ons stuk gebracht worden door verliefdheid, anders dan toen je nog een puberende tiener was en stond te tongen in het fietsenhok. Er moet diep van binnen wel een tinteling te voelen zijn. Kijk naast de tinteling of de basis tussen jullie goed zit, want als de vonken minder worden naarmate de jaren verstrijken en je lelijk uitgezakt samen de bank niet meer afkomt, dan moet er meer overblijven dan een ellendige relatie.

Sorry wijze mannen van 40, maar ik ga toch niet voor een beste maat als levenspartner. Ik blijf nog even gelukkig alleen op zaterdag op de bank zitten en tegen die gedecoreerde kussens aanliggen. Ik laat de vlinders niet uitsterven maar blijf er naar zoeken. Want als je ze te pakken hebt dan voelen die vlinders verdomd lekker!

sharonSharon zien we meer dan eens helemaal kapot gaan tijdens onze webshow De Sigaar. Of ze nu met een vis in haar bakkes geslagen wordt of zich helemaal klem zuipt om de challenge te winnen, ze blijft een bloedtopper. Naast de webshow kruipt zij maandelijks in de pen voor OURGROUND. Deze prachtige sportieve chick staat graag met ons tot in de late uurtjes het Amsterdamse nachtleven onveilig te maken en andersom wij ook met haar! 

Tagged with: ,
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top