OURGROUND
2 Comments

Waarom ik de Amsterdamse toerist het liefst aanrijd

fiets1

Nee, ik bedoel niet de gezellige homo of dat knappe lesbische stelletje die ik dit weekend verliefd zag rondhuppelen. Daar kan ik echt van genieten. Ik bedoel de gemiddelde Amsterdamse toerist. Die irritante toerist die maar niet kan en wil begrijpen dat fietspaden niet bedoeld zijn om te lo-pen. Man man man, bloed onder m’n nagels.

Met een geschrokken blik kijken ze je aan alsof je hun huis bent binnengelopen met een Colt45. Sinds 2000 zijn de Amsterdamse toeristen verdubbeld. Lekker voor ons laatje maar betekent dat er dubbel zoveel mieren door de stad krioelen. Vaak met idem irritant rolkoffertje in de hand. Wist je dat in Venetië rolkoffers verboden zijn? Daar kan je gerust een boete van €500,- voor krijgen. Met een klein grijnsje op m’n gezicht moet ik hierom lachen maar zie dit toch niet echt voor me in Amsterdam.

fiets2

Er is eigenlijk maar 1 variant van de Amsterdamse toerist die ik nog erger vind. Dat zijn namelijk de mieren die het lef hebben om zelf op een fiets stappen. Je herkent ze vaak van ver op hun gehuurde rode macbike. Als je niet oplet rijden ze jou aan. (Het is aanrijden of aangereden worden.) Onder het mom “Aanval is de beste verdediging” lijkt het me eigenlijk wel iets voor Amsterdam als toeristen niet meer mogen fietsen. Of anders een boete van €500,- riskeren.

Wat: Lopende toeristen
Waar: Op onze fietspaden
Waarom: Omdat ze niet uitkijken

About the author:
Has 44 Articles

2 COMMENTS
  1. Jan Versteeg

    Lieve Tamara, je zeurt een beetje.

  2. Tamara

    Lieve Jan, neem het met een korreltje zout. (En misschien een tequila)

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top