OURGROUND
No Comments

What Happnd?

happn Schermafbeelding 2015-06-08 om 10.03.115 Juni ga ik precies een jaar als vrijgezel door het leven en ik ben welgeteld vier schrale dates verder. Nu wil ik hier niet beweren dat ik een beroerde dater ben, ik zie mijzelf als een sociaal mens en de meeste mensen zien mij als ‘goed gezelschap’. Waar daten voor sommigen heel normaal is, heb ik van tevoren al 40 setjes kleding aangehad en heb ik al 100 keer een gesprek met het desbetreffende persoon in mijn hoofd geoefend. Het afgelopen jaar heb ik mij wel gewaagd aan ‘Inner Circle’ en het vleeskeuring-spelletje ‘Tinder’. 90% kreeg van mij een ferme swipe naar links en de overige 10% waren veelal vrienden die van mij een dikke like kregen. Zelf had ik de grootste lol met al die bekenden, maar ik geloof niet dat het matchen van bekenden de bedoeling was van de makers van deze app. Daar zijn namelijk geen dates uit voortgekomen. Tuurlijk bevonden zich onder de 10% van de gelukkigen ook nog een paar leuke onbekende jongens, maar bij openingszinnen zoals: “sms shar-on naar 3232” drukte ik al snel op de delete knop. Ik boek gewoon geen succesverhalen, misschien ben ik te kritisch voor dit soort apps. Toen ik op mijn dieptepunt op een zaterdagavond een boek lag te lezen in bed, werd ik er door mijn huisgenoot op gewezen dat het zo niet langer kon gaan. Voordat je het weet ben je bejaard en is je rollator je partner voor het leven. Die bewuste avond was het keerpunt in mijn leven en ik kreeg als doel om meer te daten. ‘Happn’ zou het nieuwe lichtpunt in mijn leven worden.

De app werkt hetzelfde als Tinder. Nog steeds ga je af op vage foto’s en druk je bij potentiële droommannen op het hartje. Nu is de naam alleen Happn en je ziet mannen die in een straal van een paar honderd meter zijn geweest. De app geeft handig aan waar en op welk tijdstip dit is geweest. Dat is wel zo leuk als je op hetzelfde terras zit en er meteen werk van wilt maken. Naast dat je iemand een like kunt geven, kun je iemand ook nog een charm geven. Mocht je er van overtuigd zijn dat dit jouw prins op het witte paard is, dan kun je nog eens extra schreeuwen ‘’Hé! Hier ben ik”. De charm verschijnt vervolgens op zijn telefoon en mocht hij jou nog niet gezien hebben, dan weet je dat hij nu niet meer om je heen kan. Hij moet jou wel terug liken, voordat er met elkaar gesproken kan worden. Probeer in te schatten of de persoon van hetzelfde kaliber is, want tot dusver staat mijn charm teller op 100 en ik kan je verzekeren dat er geen één tussen zit waar mijn kritische blik bij weg zwijmelt. Om nu niet weer een groot fiasco te maken van mijn Happn ervaring, besloot ik er flink werk van te maken en spendeerde ik mijn kostbare vrije uren met swipen, hartjes strooien en op kruizen drukken. Een hele week later scoorde ik mijn eerste date. Blond en niet direct mijn type. Maar ik heb mijn kritische blik opzij gezet en werd verrast door een spontaan en ongedwongen etentje. Één date werden twee dates maar een derde date kwam er niet.

Ik belandde weer in een neerwaartse spiraal en na drie dagen niet gekeken te hebben naar Happn, stonden er 200 ongeziene gezichten in mijn scherm te wachten om bekeken te worden. Ingeschat zou het twee weken vrije tijd kosten om mij door dit taaie vlees heen te beuken, veel te ingewikkeld. Op een schaal van één tot tien zou ik Happn na mijn ervaring (zo gek als het klinkt) een dikke zeven geven. Waar zich op Tinder nu het afvalputje van Amsterdam bevindt, zijn de (naar mijn mening) leuke mannen naar Happn verhuisd. Met een gemiddelde leeftijd van 28, hun mooie verschijningen en door serieus op date te willen, hebben ze zelfs mij verrast! Inmiddels ben ik een paar weken Happn verder en heb ik uit verveling soms nog met een schuin oog wat bewegingen met mijn vinger gemaakt. Boek jij wel succes via dit soort apps, dan is Happn zeker een aanrader! Voor mij blijft het onzinnig tijdverdrijf en vind ik mijn man liever via het ons-kent-ons verhaal.

Schermafbeelding 2015-06-08 om 09.59.26Sharon is een van onze favoriete Moppies. Deze bloedmooie sportieve chick staat graag met ons tot in de late uurtjes het Amsterdamse nachtleven onveilig te maken. Het kon dan ook niet lang duren totdat zij in de pen zou kruipen voor OURGROUND.

 

Wat: Happn
Waar: iOS en Android
Waarom: Daten
Website: http://www.happn.com/en/

Tagged with: ,
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top