OURGROUND
No Comments

Wie als import geboren is…

Ik ben import. Grote kans dat jij dat ook bent. Echte Amsterdammers wonen alleen in Almere of Purmerend, toch? Wie geboren wordt als provinciaal, wordt nooit een Mokummer. Ook al woon je er -net als ik- al 10 jaar, of nog langer.

Dus wat doe je om je thuis te voelen als een echte Amsterdammer? Je bezoekt de nieuwe buurtkroeg, je speurt naar het eettentje van het moment en struint langs de hippe winkels. Affijn, je volgt Ourground, dus je weet wat ik bedoel.

Maar voor je het weet, is alles weer veranderd. Het eettentje is verhuisd, de nieuwe kroeg is na een maand al weer uitgestorven en die leuke winkel heeft plaatsgemaakt voor de zoveelste Bagels & Beans. Kun je weer helemaal opnieuw beginnen met je speurtocht. Ook leuk natuurlijk, maar je voelt je toch een beetje toerist in eigen stad.

Ik begin me thuis te voelen in Amsterdam, sinds ik investeer in langdurige relaties in mijn buurt. Ik begroet trouw de daklozenkrantverkoper, haal m’n brood bij mijn vaste warme bakker en maak een praatje met de man van de bloemenkraam. Die laatste gaf me in goed vertrouwen een bos bloemen mee, toen ik geen geld bij me bleek te hebben: “Komt wel, joh. Volgende keer”. Trots als een malle liep ik naar huis.

En die aardige Turkse kleermaker matste me, als vaste klant, met een dikke korting op m’n stomerijrekening. Het levert soms dus meer op dan een goed gevoel alleen. Dus daarom nu, op naar de wijnhandel!

De nieuwe slogan van AT5 luidt: ‘Weet je stad’. Natuurlijk weten we onze stad. Dat is Amsterdam. Maar kennen we onze stad? Of rennen we gehaast van hippe toko naar ‘the next big thing’? Wie zich gedraagt als toerist, blijft altijd import. Zorg daarom dat Amsterdam jou ook leert kennen, dan pas voel je je echt thuis. Want zoals in elke goede relatie: het moet wel van twee kanten komen.

Pieter is import uit Heemskerk sinds 2003. Normaal gesproken is hij werkzaam als communicatie-adviseur bij een verzekeraar van formaat maar vandaag dus onze gastblogger. Eerder schreef hij hier al over zijn onbegrip jegens knoedelmeisjes

Wat: Investeer in een langdurige relatie met je buurt
Waar: Waar jij woont
Waarom: Omdat het je meer Amsterdammer maakt
Website: geefomdejaneef.nl

Tagged with: ,
About the author:
Has 76 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top