OURGROUND
No Comments

Fake YUCCIE

Schermafbeelding 2015-06-28 om 13.16.07“Lou, check dit artikel. Dit gaat over jou!” Afgelopen week verscheen er een artikel over Yuccies oftewel: Young Urban Creatives. Ze zijn de nieuwe hipsters, behoren tot generatie Y, hoogopgeleid en ze geloven dat we niet enkel onze dromen moeten volgen maar hier ook nog geld aan mogen verdienen. Wel 10 berichten heb ik ontvangen van mensen die het artikel lazen en mij typeerden als stereotype Yuccie. Tja, ik kan niet ontkennen dat deze beschrijving me op het lijf geschreven is. Geboren in 1986 (=check), twee masters op zak (=check) en ik start het ene na het andere creatieve project waar ik in geloof (=check). Ok. Ik ben dus een Yuccie, aangenaam. Bijzonder aan ons Yuccies is dat we deze projecten niet zo zeer starten omdat we denken dat we er schathemeltjerijk van worden, maar juist omdat we het leuk vinden. Ons kindje OURGROUND is hiervan een schoolvoorbeeld.

 

Maar als ik eerlijk ben, moet ik mezelf een Yuccie van het neppe soort noemen. Want wie denkt dat ik met de opbrengsten van al die leuke projecten de huur betaal en vrolijk mijn toch wel iets te gezellige leventje vol etentjes en borrels kan onderhouden, vergist zich. Stiekem werk ik nog een aantal dagen in de week bij de bank. Waarom? Omdat ik het toch wel veilig vind om elke maand mijn meer dan prima salaris te ontvangen, te weten dat ik verzekerd ben en pensioen opbouw. Daarnaast is mijn baan stiekem ook best tof. Toch blijft het een spagaat tussen ondernemen en loondienst en droom ik vaak van fulltime ondernemen. Misschien ben ik wel te schijterig om nu die sprong te wagen. Fulltime voor mezelf werken betekent niet alleen dat ik elke maand moet strijden om voldoende geld binnen te harken om mijn onkosten te betalen, maar ook dat ik rekening moet houden met al die extra rompslomp die bij het Yuccie leventje hoort: pensioen, verzekeringen, facturen, ’n appeltje voor de dorst? Ik heb helemaal geen zin om me daar mee bezig te houden: ik wil vooral bezig zijn met creatieve concepten en de spannende zaken des levens. Dus heb ik voorlopig besloten om nog veilig in loondienst te blijven en alle tijd die overblijft te besteden aan mijn projecten. Wat uiteraard altijd in de toekomst kan veranderen.

 

Schermafbeelding 2015-06-28 om 13.18.48Dan zal ik mijn pensioen, verzekeringen en alle andere shizzle moeten regelen. En ik hoop dat al mijn creatieve ondernemende vrienden dit allemaal puik geregeld hebben. Ondernemen en de vrijheid klinkt zo heerlijk maar heeft ook nadelige kanten. Want zeg nu zelf: als je een oud en versleten omaatje bent, wil je toch gewoon met pensioen zodat je naar hartenlust kunt chillaxen met je bridgematen? Regelen dus je pensioen! Check deze fijne website die je hierbij kan helpen: pensioenaan.nl

Wat: ondernemen vs loondienst. What to do!?
Waarom: omdat je vrijheid wilt maar ook wel je shizzle op orde moet hebben
Website: pensioenaan.nl

 

Tagged with: , ,
About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top