OURGROUND
No Comments

Zomerergernissen

De titel van dit stuk wekt misschien de indruk dat ik een azijnzeiker eerste klas ben. Want is het in ons kikkerlandje eindelijk zomer is er weer iets om te klagen. Don’t get me wrong. Het is mijn favoriete jaargetijde. Want dankzij de zomer wordt er meer geflirt, vieren mijn sproetjes hoogtij en heb je vaker een excuus om leuke dingen te doen zoals terrasjes pikken, bootje varen of een dansje wagen op een festival. Maar toch. Wanneer de zon hoog aan de hemel staat en het kwik boven de 20 graden stijgt heb ik soms last van wat ‘dingetjes’. Niet alleen dat ik standaard mijn neus verbrand, maar ik bedoel iets anders. Ben ik de enige? Of is het herkenbaar? Hoor graag of ik medestanders heb en mocht je er helemaal niet mee eens zijn, lekker dit stuk vergeten en genieten van die zon.

Zomer neus Zomer amsterdam

Sociale Zomer Druk
Ik ben zo’n type meisje dat altijd bezig is. Zelfs het vriendje klaagt met enige regelmaat dat mijn agenda te vol staat en dat hij mij amper ziet. En een zondag in joggingbroek op de bank een bulk series kijken komt nauwelijks voor in mijn leven. Toch voel ik met lekker weer de drang om de gordijnen dicht te houden, joggingbroek aan te trekken en heel de dag series te kijken. Maar dat kan ik dus niet. Want ‘het is lekker weer en dan moet je in Nederland wat doen anders is het zonde’. Dit is er bij ons Nederlanders zo ingeramd dat ik vaak al met lekker weer te vroeg naast mijn bed sta want ‘met lekker weer is het zonde als je niets doet’. Waarom? Wie heeft dit ooit bepaald? En waarom voel ik me dus schuldig om met lekker weer series te gaan kijken of de bioscoop in te duiken? Ik heb last van een sociale ‘je-moet-wat-doen-want-het-is-zomer’ druk.

Bank hangen

Kleding
Nee, ik ben geen modepopje en nee ik heb geen killerbody. Toch vind ik de zomer heerlijk. Mijn zomercollectie is net wat vrolijker, sexyer, hipper en leuker dan mijn warme winterzooi. Jurkjes, rokjes en leuke topjes, ik word er vrolijk van. Maar toch. In de zomer kan het weer zo snel veranderen. Afgelopen zaterdag ging ik mijn beste vriendin ophalen van Schiphol. In minirok, hakjes en een nieuw topje was ik helemaal in mijn nopjes. Maar terwijl we een scene van ‘hello goodbye’ aan het naspelen zijn in aankomsthal 2 was het weer totaal omgeslagen. Met als gevolg dat ik eenmaal buiten eruit zag alsof ik een one night stand had gehad en nog geen tijd had gehad om me om te kleden. Maar dat niet alleen. In de zomer worden mensen blijkbaar exhibitionistisch. Omdat het kwik stijgt ga ik niet mijn lijf in een te kort topje hijsen zodat mijn witte flubberbuik in het middelpunt van de belangstelling staat. Blijkbaar wordt niet overal zo gedacht. Waarom moeten vaak te witte lijven te bloot over straat? Meneer met uw megapens; houd uw ajax shirt maar aan.

Ergernissen
We wonen in een supermooie stad. Misschien een klein minpuntje: we hebben niet allemaal een eigen buiten. Dat is normaal in een grote stad en daarom stromen de parken vol en zijn de grachten bijna een file-rij van boten. We moeten de buitenruimte met elkaar delen maar dat is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Want tjonge jonge jonge wat heb ik de afgelopen tijd al veel boze types gezien. Geïrriteerd op het terras omdat ook de bediening is overvallen door het mooie weer en niet is opgewassen tegen zoveel klandizie. Boze schippers die de boot te lomp door de grachten manoeuvreren en naar je schreeuwen als je er bijna tegen opbotst. Boze vrouw in het park als ik met mijn vrienden iets te hard lach. Lastig die boze types. En zonde. Mogen boze mensen a.u.b. de stad uit? Dan ga ik nu verder met het genieten van de zon (of in bed kruipen met het laatste seizoen van Girls).

Wat: die zon is niet alleen maar om vrolijk van te worden
Waar: Overal in Amsterdam
Waarom: Durf ook een keer een dag op de bank te liggen met mooi weer
Website: KNMI

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top