OURGROUND
2 Comments

Na het rookverbod een zoogverbod?

Ik irriteer me. Nu heb ik waarschijnlijk meer dan gemiddeld last van mensen en dingen, maar hier wil ik antwoord op. Moeders van Amsterdam, helpt mij iets begrijpen alstublieft: Waarom is het voor sommige van jullie nodig om je baby te voeden midden in een café en daarbij je borst vol naar buiten te laten hangen zodat iedereen gedwongen is om daar tegenaan te kijken? Ik snap het niet. Dat is toch nergens voor nodig?

Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet anti-moeder en heb al helemaal geen hekel aan baby’s, ik vind ze zelfs vaak erg schattig. Borstvoeding is an sich natuurlijk prima, maar WAAROM moet dat nou midden in de zaak, waar andere mensen aan hun cappuccino zitten?  Zelf ben ik geen moeder (ja hoor, dat mag je tegen me gebruiken, ik snap er vast niks van) maar ik ken er genoeg en die doen dat echt niet. Die plannen gewoon hun momenten en als het dan een keer toch moet ‘in public’ ,dan gaan ze  in een hoekje zitten of dekken de boobies zo goed mogelijk af. Dat is toch gewoon netjes? Tuurlijk, alles moet kunnen als het om het eigen kind gaat maar waar is het  gevoel voor omgeving en timing gebleven? Is dat compleet verdwenen door de baby-hormonen? Maken die ongegeneerde oerwezens van vrouwen?

Op de zeldzame momenten die ik meemaak waarin iemand de moed heeft een mama hierop aan te spreken (durf ik zelf allang niet meer), breekt de hel los. Dit type moeder laat zich niks vertellen. Deze moeder gaf een paar minuten voor de voeding nog schaamteloos advies aan de uitbater van het café over dat het wel héél handig zou zijn als er een speelhoekje zou komen. “Nou mevrouw, mensen moeten ook aan de bar kunnen bestellen en dat gaat niet zo makkelijk als daar een enorme berg Lego ligt”.

Ouders zijn sowieso soms een beetje gek als het op hun kleine kinderen aankomt. En dan heb ik het nog niet eens over het openbaar verschonen van een luier (op de stamtafel!). Of nog erger: een brave huisvader leegde laatst de poepluier van zijn peuter (en dat is echt vieze poep hoor) in het doucheputje van het zwembad. Gewoon lekker tussen de andere mensen. Huh?!

Maar we dwalen af…  Beste moeders van Amsterdam die zich aangesproken voelen, hoe zit het? Waarom denk je niet verder dan de eigen vierkante meter? Kan het je gewoon geen reet schelen?  Ligt het aan mijn intolerantie? Ik kan het niet bedenken.  Als we alle dingen uit de horeca moeten verbannen waar anderen hinder van ondervinden ben ik dus na het rookverbod  voor een zoogverbod.

Wat: borstvoeding in het openbaar
Waar: overal
Waarom: dat is dus precies mijn vraag
Website: voedingscentrum.nl/voedenkanhier

Tagged with: ,
About the author:
Has 44 Articles

2 COMMENTS
 1. Minouk

  Hear hear!!!
  Hartstochtelijk eens!

 2. inkiepinkie

  hai ladies! not mums 🙂

  Heerlijke observatie en kon je helemaal volgen, totdat, totdat… ik moeder werd.

  Vanaf het moment dat ik was bevallen stond ik opeens zo in contact met het leven, de natuur, daar waar we allemaal vandaan komen, dat alle sociale do’s en dont’s me ontvielen.. Hoezo erg borstvoeden op het terras? (okay echt wel in een hoekje met doekje) en daarnaast ontstond nog een behoefte namelijk die aan gemak, gemak en gemak, want probeer maar eens eens een cappuccino te drinken, je nieuwe baan te bespreken met een vriendin en een babietje tevreden te houden tegelijk… Dan kan een luiertje wel even tussendoor op de bank :).

  Kortom, let’s find a solution. We proberen ook steeds meer de natuur de stad in te halen, daktuinen, guerilla gardening etc etc, dus waarom niet deze natuur gewoon zijn gang laten gaan??
  Onder een afdakje dan, en zonder hinderlijke geurtjes 😉

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top